Automobilism: Campionatul național de viteză în coastă Betano prima etapă Covasna 2021

36 de echipaje au luat startul in cadrul primei etape din Campionatul Național de viteza in coastă Betano. Programată inițial a avea loc in primul weekend din februarie, competiția a fost amânata pentru acest weekend, datorită condițiilor meteo potrivnice. Pasionații de automobilism pot urmării cursa live pe site-ul federației române de automobilism: Home » FRAS

Inclus în calendarul Campionatului Național de Raliuri pentru prima dată în 2021, Winter Rally Covasna programează un total de aproape 90 de kilometri cronometrați pe durata a două zile de concurs. Desfășurată în perioada 20-21 februarie, competiția are parte de un format foarte similar cu edițiile precedente, cu probe speciale în jurul Comandăului.

După publicarea listei de înscrieri pe 1 februarie 2021, echipajele vor porni în recunoașteri, un program detaliat urmând a fi publicat ulterior pentru a detalia parcurgerea probelor speciale. Shakedown-ul competiției este programat vineri, 19 februarie, urmând ca probele speciale să aibă loc sâmbătă și duminică. Parcul de service și comandamentul cursei sunt amplasate în Comandău, noutatea fiind folosirea Commando Camp drept gazdă în 2021.

Cu șase probe speciale, Winter Rally Covasna debutează sâmbătă dimineața cu „PS1 Mica Siriu”, în lungime de 20,6 kilometri, cea mai lungă probă a cursei. „PS2 Korpaș 1” va aduce înapoi echipajele în parcul de service, urmând ca după-masa să fie parcurse specialele „PS3 Cireșu” și „PS4 Korpaș 2”. Duminică sunt programate două probe speciale, separate de o regrupare de peste o oră. ”PS5 Hârboca” și ”PS6 Pârâul Halom” reprezintă parcurgerea dus-întors a drumului spre Hârboca, cu aproape 17 kilometri cronometrați pentru fiecare din cele două speciale.