Cod galben de ploi și vijelii! Situații critice în mai multe orașe din Moldova și Transilvania.

Este din nou cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Va urma, de la ora 10, un cod galben. Plouă de tot mai multe  zile la rând, iar inundațiile afectează toată țara.

Mai multe drumuri naţionale din judeţe din Transilvania şi Moldova sunt blocate, marţi, din cauza inundaţiilor, potrivit Centrului Infotrafic.

Directorul ANM spune că, de la începutul lunii și până acum au fost emise 52 de coduri roșii pentru fenomene de scurtă durată. De asemenea, specialiștii au actualizat prognoza și avertizează că ploile vor continua până în prima săptămână din iulie.

În zilele următoare, vremea se va menține instabilă, iar temperaturile vor tinde spre 30 de grade Celsius.

Miercuri și joi, furtunile vor cuprinde centrul, sudul și estul țării, iar cantitățile de apă vor depăși 40-50 l/mp. Noaptea, fenomenele vor persista în zonele de deal și de munte. În restul țării, ploile vor apărea doar pe arii restrânse.

Vineri, ploile de vară vor apărea în special în vest, nord-vest, la munte și pe spații mici în extremitatea de est a teritoriului. Vântul va avea intensificări în sud-est, în vest și pe creste.

În București, vor fi perioade cu ploi de vară, vijelii și grindină, iar în intervale scurte de timp, se pot strânge 10-20 l/mp. Maxima va fi de 26 – 28 de grade.