Formula 1: Marele Premiu al Austriei

Finlandezul Valtteri  Bottas de la Mercedes  și-a adjudecat Marele Premiu al Austriei disputat in acest weekend pe circuitul Red Bull Ring. Bottas a fost urmat  de monegascul  Charles Leclerc de la Ferrari(foto articol)  și de englezul  Lando Norris de la McLaren Renault.

Bottas a plecat din pole-position și a gestionat atent ritmul de cursă, în ciuda mesajelor alarmante primite prin  radio. Mașina de siguranță a intrat pe pistă de trei ori. Ultima dată, monopostul lui Kimi Raikkonen a rămas fără o roată.

Pe acea neutralizare de cursă, mai mulți piloți au decis să schimbe pneurile. Alexander Albon, de la Red Bull Racing, a ajuns pe 3 în spatele celor de la Mercedes.

După restart, Albon a atacat locul secund, al lui Hamilton, dar cei doi s-au atins, iar asiaticul a ajuns în afara circuitului. Hamilton a fost penalizat pentru incident și a pierdut 5 secunde în clasament.

De penalizarea sa au profitat Charles Leclerc și Lando Norris. Monegascul de la Ferrari, sosit al doilea, a declarat că rezultatul a fost nesperat. Pentru Norris a fost prima clasare pe podium din Formula 1.

Bottas a obținut, pe Red Bull Ring, a doua victorie din Austria, pe cea de-a opta din carieră și e liderul clasamentului general. Următoarea etapă, Marele Premiu al Stiriei, se va desfășura peste o săptămână tot pe Red Bull Ring.

Cursa poate fi urmarită in România pe canalele Digi Sport.