Klaus Iohannis: Nu ne dorim să reimpunem restricții!

Eu nu-mi doresc și cred că nici Guvernul nu-și dorește să avem noi restricții. Eu vreau să avem o conformare foarte bună cu restricțiile care sunt în vigoare. Sunt puține, sunt de bun simț, sunt foarte utile.

Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât în situația în care vedem că numărul de infecții crește foarte mult și nu avem încotro. Însă, repet, vreau o conformare bună, adică, fiecare să ascultăm de medici, de specialiști, de epidemiologi, să facem ce ne spune specialistul. Purtatul măștii este foarte important, păstrarea distanței, spălatul pe mâini. Ştiu că mă bănuiți că repet prea des aceste lucruri, dar văd că nu le repet prea des, fiindcă încă sunt mulți care nu le respectă chiar sută la sută; a declarat preșdintele Iohannis joi după vizita la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Romexpo.

Totodată acesta a acuzat politizarea situației de către PSD, neratând însă ocazia de a aprecia meritele in gestionarea situației de criză a guvernului PNL condus de premierul Orban.

In acest timp în  Parlament,  PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea banilor. Parlamentul a adoptat joi  ordonanța de urgență privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, între care și suplimentarea cu suma de 850 milioane de lei a sumelor destinate consiliilor județene.