Mesaj dur către autorii disponibilizărilor de la CJ Prahova: „Nu ar fi greșit ca pe primul plan să punem OMUL și nu banul”

Un om cu o foarte mare experiență în administrația publică a județului Prahova, fostul secretar al Consiliului Județean, Mihail Pavel face apel la înțelepciune și analiză, în contextul măsurilor drastice de reducere a personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova.

Mesajul fostului secretar este unul emoționant, dar și o lecție de solidaritate față de salariații aflați în pragul șomajului, în fața bolilor, în pragul iernii, sau față de protecția copiilor rămași fără sprijinul financiar al mamei sau al tatălui aflați pe lista neagră, în afara noii organigrame a Consiliului Județean Prahova.

Mesajul integral al fostului secretar al Consiliului Județean Prahova, Mihail Pavel:

Câteva gânduri pentru foștii mei colegi de la Consiliul județean Prahova : Trecem , și eu , dar și voi , și îmi permit să vă vorbesc la singular , prin momente foarte grele …Fiecare le consideră pe ale lui cele mai grele…Nu vreau însă să stabilim vreo ierarhie …Doresc sa ma refer , acum , la momentele dificile prin care treceți…S-a publicat o reorganizare a aparatului propriu , constând in diminuarea schemei de personal cu 101 posturi …E ceva greu de suportat ! Stiu ca sunteți cu toții îngrijorați, pe bună dreptate ..Nu vreau sa contrazic autoritățile , dar poate că o astfel de măsură radicală ar trebui amânată și realizată , eventual , în mod eșalonat.. .E o opinie de fost functionar public ….Dar sa ma explic ! Calculele financiare sunt corecte sau aproape…Nu s-au avut în vedere cheltuielile cu indemnizația de șomaj , cele pentru sănătatea personalului afectat , cele pentru protectia copiilor rămași fără sprijinul financiar al mamei sau al tatălui….Asa că beneficiile financiare s-ar putea ca , pe total , să nu fie chiar asa de mari ….Si poate că nu ar fi gresit ca , pe primul plan , să punem OMUL , și nu banul …Stiu , personalul bugetar , în general , e supradimensionat…Dar cei mai mulți dintre acești salariați nu au nicio vina …Exceptandu-i , evident , pe cei care sunt adusi pe pile si care nu își văd de treabă, pentru că sunt și din aceștia…Asa că , dacă aș avea putere de influențare , foști colegi , as propune o restructurare eșalonata, pe parcursul a 6-12 luni , timp în care cei vizați ar pleca , unii la pensie , alții si-ar gasi un nou job s.a.m.d.Altfel , mi se pare destul de greu ca , acum , în plină pandemie , unii foști colegi ai mei să plece , încotro? Stiu , bugetarii sunt , acum , ” oaia neagra ” a societății…Dupa ce mult timp erau sub salarizarea din mediul privat , au ajuns , de trei – patru ani , să aibă salarii mult mai mari decat cei de la privat …Poate că diminuarea acestor salarii , care cred că e posibilă , legal , ar putea fi o solutie de moment , până la realizarea , în timp , a restructurării preconizate …Imi dau și eu cu părerea, ca un …fost , care e alături de foștii lui colegi ! Dintre care , cei mai mulți , merita sa le port de grijă! Scuze față de autoritățile cărora mi-am permis sa le fac anumite sugestii! Uneori , foștii suntem mai greu de inteles si de acceptat ! Numai bine , tuturor!” a conchis fostul secretar.