Muzeul Național de Artă a rămas fără director! Care sunt motivele?

Mandatul lui Liviu Constantinescu la conducerea Muzeului Național de Artă (MNAR) a expirat marți, iar ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a decis să nu i-l prelungească, conform Libertatea.ro

Ministrul culturii: “Puteau fi evitate acele întârzieri!”

Liviu Constantinescu a declarat pentru Libertatea că nu a primit nici un reproș din partea ministrului, în ciuda faptului că angajații de la garderobă și de la supraveghere nu și-au primit banii cuveniți la timp.

“În motivația care s-a făcut, nu li s-a imputat nimic colegilor mei, nici mie”, a afirmat acesta. Ministrul culturii a avut însă o altă opinie, subliniind că situația în care se află cei 75 de angajați putea să fie evitată. “Puteau fi evitate acele întârzieri! Ministerul Muncii i-a dat un răspuns clar că trebuie să plătească din fondurile salariale deja asigurate. În momentul acela, dânsul ar fi trebuit să efectueze plățile, dar nu a fost foarte convins dacă procedural trebuie să facă aceste plăți. Atunci, sigur că au apărut aceste întârzieri”. Nepoata lui Arthur Verona trece la conducere Liviu Constantinescu va continua să activeze în cadrul Muzeului Național de Artă al României, în funcția de director tehnic adjunct. În locul său, la conducerea instituției, a fost adusă Cristina Verona, care a lucrat într-o perioadă și la Administrația Prezidențială. “Este o persoană cu experiență atât în lumea artei, cât și în lumea muzeelor, este pictoriță. Provine dintr-o familie cu tradiție în pictura românească. Unchiul său, Arthur Verona, fiind cel care a pictat fresca plafonului scărilor voievozilor din Palatul Regal, actualul Muzeu Național. Am încredere în experiența acumulată de doamna Verona, care a mai condus un alt muzeu de prestigiu al României, Muzeul Cotroceni. Acest lucru va fi un atu în activitatea pe care o va desfășura aici”, a mai spus ministrul.