Știți că prima școală construită după 1990 la Ploiești este finalizată datorită lui Bogdan Toader? – FOTO

Au trecut alegerile locale, așa că nu facem propagandă electorală pentru nimeni, ci doar anunțăm finalizarea unui proiect îndrăzneț, unde s-a lucrat zi și noapte, ca în occident.

Este vorba de construcția clădirii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești, cunoscută sub denumirea Școala Specială nr. 1, obiectiv realizat într-un timp record datorită lui Bogdan Toader, cel care a fost cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România.

,,Prima școală publică, construită de la zero după 1990,  în Ploiești- realizată de Consiliul Judetean Prahova, își va deschide porțile în curând!

Am bucuria să vă informez că a fost finalizată construcția clădirii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești, cunoscută sub denumirea Școala Specială nr. 1.

Practic, aceasta devine primul imobil, cu destinația unitate de învățământ, construit de la zero în municipiul Ploiești, după anul 1990, cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, și de la bugetul local al Consiliului Județean Prahova. 

În scurt timp, aceasta va fi dotată și utilată cu tot ce este necesar pentru ca elevii cu nevoi speciale, diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist, cu sindromul Down, schizofrenie sau cu probleme locomotorii să poată învăța în condiții adaptate nevoilor lor, într-un sediu modern, cu săli de terapie educațională, kinetoterapie, logopedie etc, săli de educație fizică, laboratoare, săli de mese, cabinete medicale specifice și nu numai.

Pentru că învățământul special revine atribuțiilor Consiliului Județean Prahova, noi nu ne-am oprit aici! Ci avem în implementare construcția a alte două astfel de școli speciale în Breaza și Filipeștii de Târg, din fonduri europene deja accesate.

Elevii prahoveni cu nevoi speciale merită servicii de educație la standarde europene, adaptate pentru dezvoltarea lor armonioasă!”, este de părere Bogdan Toader.

P.S.: Amintim că prioritățile lui Bogdan Toader din mandatul său de președinte al Consiliului Județean Prahova au fost educația și sănătatea, două domenii pe care tânărul președinte le-a tratat cu interes față de prahoveni.