International

Cancelarul conservator austriac, Sebastian Kurz, și-a anunțat demisia din funcție, pe fondul acuzațiilor că ar fi implicat într-o afacere de corupție.

Sebastian Kurz a anunțat că îl propune pe ministrul de externe, Alexander Schallenberg, pentru a prelua funcția sa.

El a explicat că se retrage pentru „stabilitatea” ţării, respingând în acelaşi timp „acuzaţiile false”.null

Kurz intenţionează să rămână liderul partidului său conservator şi să preia conducerea acestuia în parlament, a adăugat acesta.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz este investigat sub suspiciunea de dare de mită şi de abuz de încredere, au anunţat miercuri procurorii anticorupţie, după ce la sediul partidului conservator la putere şi în mai multe birouri ale colaboratorilor săi au fost efectuate percheziţii.

Ministrul de Finanţe al Austriei, acuzat de corupţie. Procurorii i-au percheziţionat locuinţa

În urmă cu mai multe luni, și ministrul de Finanțe al Austraiei, Gernot Blümel, un aliat apropiat al lui Sebastian Kurz, a anunțat că locuința sa a fost percheziționată de procurori pentru fapte de corupție.

Blümel a emis o declaraţie la vremea respectivă care nu specifica exact pentru ce era suspectat, dar a precizat că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile la adresa sa. Declaraţia adaugă că Partidul Popular nu a acceptat niciodată donaţii de la companii de jocuri de noroc în general şi de la producătorul Novomatic în particular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.