Ploieşti Jazz Festival, una dintre cele mai importante manifestări culturale ale toamnei, demarează miercuri, 20 octombrie și se desfășoară până duminică, pe 24. Organizatorii anunță o serie de concerte excepționale și cu o multitudine de invitați surpriză.

Evenimentul va fi deschis miercuri, 20 octombrie, de Hybrid Symphonic Jazz – Elena Mîndru și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ploieștene. „Piano Day”, este programat să aibă loc pe 21 octombrie și îi va avea în prim plan Toma Dumitriu, Albert Tajti, Ion Baciu Jr., Sorin Zlat & Ploiești Jazz Trio.

Vineri, 22 octombrie, veți putea asculta Michael Acker Group (AUS) și Nicolas Simion Group (GER). Arcuș Trio (ROU) și Ploiești Big Band Jazz Society – dirijor Răzvan Cojanu vă dau întâlnire sâmbătă, 23 octombrie.

Cea de-a XVI-a ediție a Ploiești Jazz Festival se va încheia duminică, 24 octombrie, cu “I remember Johnny” – Cristian Soleanu Quintet și Tetris – Cătălin Milea Quartet, care o va avea invitată pe Ana Maria Roșu (voce).-

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici.

Concertul se va desfășura cu public iar biletele pentru acces fizic în sală pot fi cumpărate online de mai jos (prin intermediul platformei Entertix) sau de la Casa de Bilete a Filarmonicii, str. Anton Pann nr. 5.

Detalii și rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744.

VEZI ȘI UPDATE: CLAUDIU TÂRZIU SPUNE CĂ AUR NU ÎL SUSȚINE PE DACIAN CIOLOȘ CA PREMIER

festival jazz ploiesti
Festival Jazz Ploiesti

ISTORIA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

Istoria Festivalului începe cu Prietenii Muzicii Americane in 1965, ulterior s-a transformat în primul club de Jazz din România, în 1968, iar acesta a generat primul festival de Jazz din România în 1969.

„Festivalul Național al Formațiilor de Jazz” („Ploiești Jazz Festival” de acum) a fost organizat în perioada 4-6 aprilie 1969 în Sala Palatului Culturii și Comitetului pentru Cultură și Artă Ploiești și este primul eveniment cu muzică americană din România comunistă.

Un grup de entuziaști din Ploiești, în frunte cu Puiu Comănescu, Puiu Mancaș, Nelu Stan (directorul Casei de Cultură) etc. a reușit să aducă în Ploiești cele mai mari nume ale Jazzului românesc. Cap de afiș a fost Orchestra Națională Radio- TV condusă de Sile Dinicu. Juriul avea în componență doar 16 membri.

Festivalul s-a repetat la Ploiești între anii 1970-1971 iar din motive de „poluare ideologică”, acesta este mutat, forțat, în anul 1974, la Sibiu, oraș care continuă și azi tradiția muzicală.

Manifestările de jazz s-au întors la Ploiești în 2003 (cu sprijinul Asociației „Jazz Forum 03”), când s-au organizat la Teatrul „Toma Caragiu” concerte sub numele „Jazz Hot Night Summit in Ploiești” iar din 2006, în colaborare cu Sibiu Jazz Festival, s-au desfășurat sub numele „Ploiești Jazz Festival” până în 2013. Începând cu anul 2014, „Ploiești Jazz Festival” este organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Andi Enache
Andi Enache

”La aniversarea de 50 de ani a festivalului, în 2019 pianistul Zoltan Boros a revenit pe scena Ploiești Jazz Festival cu un concert dedicat primului festival de jazz, el fiind unul dintre participanții din 1969. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul #RoJazz50 Conferința Națională” a declarat pentru Informateca Andi Enache, promotor de Jazz și amfitrionul Ploiești Jazz Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.