“Girl with Ballon”, devenită după distrugerea parţială de acum trei ani “Love is in the Bin”, a fost adjudecată, joi, la Londra, pentru 18,6 milioane de lire sterline (21,8 milioane de euro), un nou record pentru artistul britanic Banksy.

Redenumită “Love is in the Bin”, opera vândută la Sotheby’s, depăşeşte astfel precedentul record atins de o lucrare a lui Banksy.

În martie, “Game Changer”, o pânză care era dedicată îngrijitorilor în perioada pandemiei de coronavirus, a fost vândută pentru 16,75 milioane de lire sterline (19,5 milioane de euro), veniturile ajungând la serviciul public britanic de sănătate.

Înainte de vânzarea de joi, Sotheby’s estimase opera între 4 şi 6 miliaone de lire sterline (între 4,6 şi 7 milioane de euro).

VEZI ȘI ARTISTUL STRADAL BANKSY  ”PLEDOARIE PENTRU OAMENII SRTĂZII”

Vineri, o versiune diptic a “Girl with Ballon” va fi pusă în vânzare, tot la Londra, dar la casa Christie’s.

Realizată în 2005, pânza în două părţi este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline (între 2,9 şi 4,1 milioane de euro).

Artistul, care a devenit celebru printr-o serie de graffiti-uri ce apar pe clădiri, păstrează misterul cu privire la identitatea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.