(c) Alexandra Pauli

Elvețienii de la Sika au anunțat achiziția MBCC Group, una dintre cele mai mari companii de produse chimice pentru construcții la nivel mondial. Tranzacția, în valoare de 5,5 miliarde de franci elvețieni, va accelera strategia de dezvoltare a companiei Sika. Elvețienii își consolidează astfel poziția de concurent major în ceea ce privește sustenabilitatea în industria construcțiilor la nivel global.

Achiziția completează și extinde portofoliul de produse și soluții ale Sika pe patru din cinci tehnologii de bază și în șapte din cele opt piețe de care sunt interesați elvețienii.

VEZI ȘI SIKA A CUMPĂRAT ADEPLAST, CEL MAI IMPORTANT PRODUCĂTOR DE TERMOSISTEM DIN ROMÂNIA ȘI DIN SUD-ESTUL EUROPEI

MBCC Group, cu sediul central în Mannheim, Germania, activează în domeniul sistemelor de construcție și al sistemelor de aditivi. Cu aproximativ 7.500 de angajați, MBCC Group are operațiuni în peste 60 de țări și peste 130 de unități de producție. În 2021, compania estimează să genereze vânzări nete de 2,9 miliarde de franci elvețieni (2,7 miliarde euro).

Prețul de achiziție reprezintă un multiplu EBITDA de 11,5x EV/pro forma 2022E, care se va reduce la 8,5x EV/EBITDA.Se așteaptă și o creștere a valorii acțiunilor Sika încă din primul an după perfectarea tranzacției.

Finanțarea tranzacției planificate este garantată printr-o facilitate de împrumut punte. Achiziția este în prezent supusă aprobării entităților de reglementare. 

SUSTENABILITATE DE PÂNĂ LA 80%

70% din vânzările Sika sunt generate de produse care au un efect pozitiv asupra sustenabilității, iar peste 35% din produsele MBCC Group sunt dezvoltate pe baza aceluiași principiu al sustenabilității. În urma achiziției, Sika se angajează să genereze 80% din vânzările sale din produse care au un impact pozitiv asupra sustenabilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.