Marea Britanie se păstrează în topul preferințelor românilor care studiază în străinătate. Din 35.000 de tineri înscriși la facultăți în exterior, aproape 10.000 se află în UK.
Universitățile din Marea Britanie se află în continuare în topul preferințelor tinerilor români care studiază în străinătate, urmate de cele din Statele Unite și Olanda. Conform datelor oficiale, din 35.000 de tineri care studiază în afara României, aproape 10.000 se află în UK, aproximativ 5000 în SUA și peste 2700 în Olanda.
Chiar dacă nivelul taxelor de școlarizare a crescut după Brexit, universitățile au implementat multe facilități financiare care să le facă mai ușor de suportat. Bursele anuale pe care multe universități le acordă pot acoperi în mare parte creșterea taxelor de școlarizare din ultimul an, însă accesarea acestora se face în anumite condiții, care sunt destul de stricte și care trebuie bine cunoscute de familiile celor care vor să studieze în Marea Britanie.
VEZI ȘI 5 LUCRURI PE CARE MI-AȘ FI DORIT SĂ LE ȘTIU ÎNAINTE DE A MĂ MUTA LA STUDII ÎN OLANDA
Cel mai important târg educațional dedicat studiilor în Marea Britanie – Study in UK Virtual Day – va avea loc pe 2 decembrie și se va desfășura online. Reprezentanții universităților din Marea Britanie vor discuta direct cu tinerii români. Aceștia vor avea posibilitatea să se informeze și de la consultanții educaționali, cu privire la bursele care sunt acordate de instituțiile britanice și modalitățile prin care acestea pot fi accesate. Lista institutiilor participante la eveniment, poate fi accesata aici: https://integraledu.ro/universitati-in-strainatate/studii-in-marea-britanie/
“Participarea la eveniment oferă oportunitatea tinerilor din România să afle informații complete și actuale despre studiile în Marea Britanie, despre noul statut de imigrare și oportunitățile pe care acesta îl oferă. Tinerii pot aleagă din cele peste 50.000 de programe de studiu oferite de universitățile din Regatul Unit, alături de informații despre cele peste 1000 de oportunități de burse oferite de universitățile britanice și noile taxe de școlarizare pentru anul academic 2022-2023. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru Marea Britanie este 26 Ianuarie 2022”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.
Pe întreaga durată a evenimentului, participanții vor avea ocazia să discute cu ofițerii de admitere de la universitățile prezente, dar și cu consultanții pentru studii în strainatate, din cadrul IntegralEdu. Taxele de școlarizare în Marea Britanie variază între 14.000 de lire sterline și 56.000 lire sterline pe an, acesta fiind costul pentru programul de medicină de la University of Cambridge.
Care sunt tendințele pe programele de școlarizare în Marea Britanie?
Studiile de business pe locul 1
“Trendul pentru programele de școlarizare se menține ridicat pe specializările IT și Business, dar observăm un nivel crescut în acest sezon de recrutare pentru așa numitele specializări STEM, adică Science, Technology, Engineering, Mathematics”, explică Ana Maria Papp.
În toamna 2021 clasamentul specializărilor alese de către tinerii români înregistrați la studii în străinătate arată astfel:
- Business Studies
- Accounting and Finance
- Economics
- Hospitality Management
- Art & Design
- Computer Science
- Engineering
- Politics
- Law
Înscrierile pentru evenimentul de pe 2 decembrie se fac gratuit pe platfoma: https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/21ymD