Hillary Rodham Clinton, cel de-al 67-lea Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii, și-a unit forțele cu Louise Penny, una dintre cele mai titrate scriitoare din lume, pentru a concepe un thriller geopolitic trepidant, inspirat din situații extrem de actuale. Jocurile de culise din politica internațională, lupta pentru putere de la Casa Albă, regimuri instabile, consecințele (și cauzele) retragerii trupelor americane din Afganistan, dar și răfuieli cu personaje ușor de identificat pe scena politică actuală – iată câteva dintre realitățile ultimilor doi ani care își găsesc locul în roman și conferă tramei o miză globală.

Clinton și Penny arată că, la fel ca în atâtea alte situații, beletristica este un mijloc eficient și captivant de a lansa întrebări relevante, de a oferi detalii de la cel mai înalt nivel despre tensiunile internaționale și de a propune soluții posibile.

Scrisă deopotrivă cu umor și dramatism, „Stare de teroare” a ocupat imediat după lansare locul 1 în topurile Amazon și New York Times. Acțiunea romanului începe imediat după ce în Statele Unite o nouă administrație a depus jurământul. Președintele o numește secretar de stat pe cea mai virulentă adversară a sa. Însă, după perioada tulbure de dinainte, lucrurile par să revină pe un făgaș normal… Până când trei autobuze explodează în trei țări din Europa. Pentru secretarul de stat Ellen Adams, cheia din spatele atentatelor se află la Washington. Ellen și echipa ei intră într-un joc periculos cu fosta administrație americană, cu Iranul, Pakistanul și Rusia în încercarea de a preveni un dezastru inimaginabil pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

VEZI ȘI CRIPTOMONEDELE POT DESTABILIZA NAȚIUNILE, AVERTIZEAZĂ HILLARY CLINTON

Hillary Rodham Clinton este prima femeie din istoria Statelor Unite care a devenit candidat prezidențial al unui partid major. A fost al 67-lea Secretar de Stat, după aproape patru decenii în care a ocupat funcții publice. Este soție, mamă și bunică, precum și autoarea altor șapte cărți.

Louise Penny a câștigat mai multe premii literare internaționale și este autoare de mai multe romane bestseller aflate pe locul 1 în clasamentele New York Times, USA Today, Globe and Mail (Toronto). În 2017, a primit distincția Ordinul Canadei pentru contribuții aduse culturii canadiene.

„N-o să puteți lăsa cartea din mână.”

CNN.com

„Miza este inteligent construită la nivel geopolitic și ne pune în fața unei dileme morale demnă de John le Carré…”

The Guardian

Stare de teroare este cartea pe care am sperat mereu s-o scrie un om de stat inspirat.”

James Patterson

Romanul a fost tradus la Crime Scene Press, singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate genului mystery & thriller.

www.crimescenepress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.