ATREA România: “În acest an am livrat 240 de aparate de ventilație cu recuperare de căldură pentru școli. Este primul an cu cerere masivă pe acest segment”

Atrea, cel mai important producător de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură din România estimează pentru acest an o creștere a cifrei de afaceri cu 20% față de 2020. “Una dintre liniile de business pe care ne-am concentrat în acest an, și anume sistemele de ventilație pentru instituții de învățământ, a avut o creștere de aproape 400%. În acest an am livrat 240 de aparate de ventilație cu recuperare de căldură pentru școli. Este primul an cu cerere masivă pe acest segment pentru că autoritățile locale, care gestionează aceste clădiri, încep să înțeleagă avantajele sistemelor de ventilație, mai ales în contextul pandemiei, dar și pentru creșterea eficienței actului educațional. Nu în ultimul rând vorbim despre o economie consistentă la energie, având în vedere că în instituțiile respective nu se mai folosește metoda aerisirii prin deschiderea geamurilor”, declară Dorin Șalamac, director general Atrea România.

VEZI ȘI HARGHITA: PESTE 2.500 CANDIDAŢI LA EVALUAREA NAŢIONALĂ; 35 SUSŢIN EXAMENUL ÎN CONDIŢII SPECIALE

Aparatele de ventilație care se montează în școli sunt de două tipuri: cu montaj pe plafon și echipamente de sine statătoare, fără tubulatură. Prețurile pentru astfel de echipamente variază între 3000 și 6000 euro pe bucată, inclusiv montajul.

Un elev are nevoie de 25 mp de aer curat pe durata unei ore în clasă

“Ca proiecție pentru anul următor ne așteptăm ca această tendință de creștere să se mențină, mai ales pe fondul cererii din zona clădirilor publice, în contextul activării investițiilor prin programul PNRR. Astfel este de așteptat ca pe piață să apară foarte multe astfel de aparate de calitate îndoielnică și care nu respectă standardele tehnice necesare.

Vezi mai multe pe PEDAGOTECA.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.