Coaliția de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR a decis la nivel național împărțirea funcțiilor de prefecţi, subprefecți, şefi de agenţii.

Din cele 42 de funcții de prefect PSD va numi 21 de persoane în timp ce PNL -17, iar UDMR- 4 prefecți.

În urma negocierilor la nivel central ale coaliţiei de guvernare, în județul Prahova, prefectul și unul dintre cei doi subprefecți au fost nominalizați de Partidul Social Democrat.

Astfel, propunerile PSD Prahova sunt Virgiliu Daniel Nanu, care ar urma să îl înlocuiască pe Cristian Ionescu în funcția de prefect, respectiv Emil Drăgănescu, care ar putea ocupa postul vacant de subprefect.

A doua funcție de subprefect va fi ocupată cel mai probabil în continuare de Alexandru Vane (PNL).

Virgiliu Daniel Nanu ocupă în prezent funcția de director al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova. Acesta este din comuna Cornu, al cărei primar, Cornel Nanu, este chiar unchiul său.

Este căsătorit cu Ștefania Nanu, consilier superior în cadrul Primăriei Ploiești și are o fată care a fost elevă bursieră a Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”.

Acesta este membru PSD din anul 2012 și, potrivit deputatului Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, citat de ploiestitv.ro, „Virgiliu Nanu a activat în organizația din care face parte, Câmpina, în organizația Cornu, și bineînțeles în organizația județeană”.

Emil Drăgănescu a mai fost subprefect al județului Prahova în anul 2014, timp de câteva luni, apoi din nou din 2017 până în 2020. În 2012 a ocupat funcția de director al Direcţiei judeţene de pază din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.


„Am trimis la București nominalizările. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să fie numiți în aceste funcții. I-am nominalizat pe domnul Virgil Nanu pentru funcția de prefect și pe domnul Emil Drăgănescu pentru funcția de subprefect.

Se așteaptă avizele necesare pentru a se putea face numirile în cadrul ședinței de Guvern” – a mai declarat Bogdan Toader pentru ploiestitv.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.