„Fabrica de frigidere Haier China a început oficial producția în România. Acesta este un eveniment de anvergură pentru Haier Smart Home în UE și este un moment important în cooperarea economică și comercială dintre China și România. ” Sun Shubao, directorul general al Haier Europa, a oferit în urmă cu câteva zile un interviu telefonic Agenției de presă Xinhua.

Fabrica de Frigidere Haier din România a fost dată oficial în funcțiune în Parcul Industrial Alianso, situat la Ariceștii Rahtivani, în județul Prahova. Sun Shubao a spus că, fiind prima fabrică de frigidere Haier de conectivitate din UE.

Aceasta va dezvolta și produce produse frigorificeatât încorporabile, cât şi cele standard, pentru cele trei mărci Haier, Candy și Hoover, concepute cu un accent pe conectivitate, conservare şi consum redus de energie.

Sun Shubao a menționat că de-a lungul anilor ponderea frigiderelor Haier în țările europene a continuat să crească. Haier a înființat fabrici în țările UE și a realizat localizarea grupului celor trei aspecte: design, producție și marketing, care va satisface mai bine nevoile în continuă expansiune ale consumatorilor europeni, iar vânzările de produse și serviciile vor fi mai convenabile.

El a spus că România are avantaje comparative în ceea ce privește locația geografică, resursele umane și lanțul de aprovizionare. Parcul industrial este aproape de capitală, cu mulți muncitori calificați în zona înconjurătoare și transport convenabil, ceea ce „poate scurta timpul de logistică și timpul de comercializare a produselor”.

Fabrica a început lucrările de construcție în iulie 2020, cu o investiție de peste 70 de milioane de euro, cu peste 30 de roboți și alte utilaje și echipamente avansate și o capacitate anuală de producție de peste 1 milion de frigidere.

Sun Shubao a declarat că fabrica din România va deveni cea mai mare bază de producție și export de frigidere Haier din UE. Pe lângă aprovizionarea pieței locale, produsele vor ajunge pe întreagă piață UE și pe piața internațională.

Sun Shubao a menționat că Parcul industrial Alianso este unul dintre cele mai mari parcuri industriale din sud-estul Europei. Guvernul local și autoritățile de management al parcului au salutat stabilirea grupului Haier în cadrul parcului și au oferit facilități necesare. În prezent, fabrica a creat peste 800 de locuri de muncă pentru zona locală.

Sursa: CasoTeca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.