Ordonanța Guvernamentală de Urgență privind eliminarea imediată a  urșilor periculoși este valabilă și cât timp Parlamentul va rectifica elementele juridice invocate de președinte în cererea de reexaminare, anunță Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Președintele țării nu a promulgat actul normativ conform căreia OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși s-ar fi ridicat la rang de lege și l-a trimis înapoi în Parlament pentru reanalizare. În Parlament vom verifica și vom rectifica elementele juridice indicate de domnul președinte. Sunt ferm convins că protecția vieții omenești este o prioritate și pentru domnul președinte, așadar vrea ca implementarea cadrului legal al intervenției imediate în cazul urșilor periculoși să nu poată fi atacată și să respecte toate reglementările de specialitate”, transmite ministrul pe Facebook.

Barna Tanczos precizează și că pe parcursul acestui proces de revizuire OUG-ul rămâne în vigoare:

Avem în continuare posibilitatea de a interveni în mod eficient împotriva urșilor periculoși care pun în pericol viața oamenilor și bunurile acestora în intravilanul localităților”, spune ministrul Mediului.

Amintim, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, în intravilanul localităților, pentru că unele dintre dispoziții sunt neclare, de natură să genereze probleme în cadrul comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.