Bazinul Vega a fost construit în 1973. Acesta are lungime de 50 m, iar din incinta sa face parte și un un bazin de 12 m pentru copii.

Inițial, bazinul avea adâncimea de 4 m și respectiv 2 m în partea mai mică, dar ulterior s-a turnat beton, iar adâncimea apei a fost de 2 m cu 1 m.

Între anii ‘75 – ‘78, Ploieștiul avea o echipă de polo, din care făcea parte și Dragoș Băescu, considerat atunci un copil minune al polo-ului românesc (Dragoș Băescu, reputat antrenor, decedat în 2020).

Soții Mitrofan au fost primii antrenori emblematici, dar au plecat la Brasov denunțând unele practici de doping, în anii ‘80.

Bazinul face parte dintr-un complex format din 2 terenuri de fotbal, unul de rugby, o pistă de atletism cu 6 culoare, și o sală de popice.

Se avea în plan construirea unui bazin descoperit, de 10 culoare a cărei execuție în anii ‘90 a fost oprită. Ulterior, în anii 2000, bazinul de 10 culoare a fost astupat cu pământ și au fost create mai multe terenuri de minifotbal cu gazon artificial.

Apa fiind provenită din puțurile Rafinăriei, avea puritatea apei minerale, lucru știut doar de angajați.

Căldura a fost asigurată de aburul de la instalațiile Rafinăriei Vega până în anii 2000, atunci când s-a trecut pe centrală proprie.

În decursul anilor, bazinul și-a luat și tributul: în anii ‘80, o fetiță aflată la orele de inițiere, în anii ‘90, un elev de la Liceul Auto a făcut comoție cerebrală, după ce a sărit în apa de adâncime mică, iar în 2014 paznicul bazinului, nea’ Stelică.

În anul 2009, bazinul a trecut din patrimoniul Clubului Petrolul, în administrarea Primăriei Municipiului Ploiești.

Citiți și Orașul lui Caragiale… dar unde îi e casa?

Primarul de atunci, actualul edil al Ploieștiului, Andrei Volosevici a comandat un studiu asupra clădirii care a fost încadrată în categoria de risc seismic II, cu pericol de prăbușire a peretelui dinspre sala de popice.

Atunci administrația condusă de primarul Ploieștiului a facut un studiu de fezabilitate și a cuprins în PUZ-ul Parcului Vest, un bazin care nu s-a mai executat, proiectul fiind uitat pe undeva, pe la Fondul Național de Investiții.

sursă foto: CSM Ploiești

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.