Duminică, 16 ianuarie, este Ziua Internaţională a Statului Degeaba.  Legenda spune că această zi a fost creată în urmă cu 40 de ani de editialistul Harold Pullman Coffin, de la San Fracisco Examiner, scrie CNBC. Cu toate acestea, ea este sărbătorită încă din 1973 pentru a exista o zi „în care să ne concentrăm pe noi înşine”.

Mihai Eminescu și Regina Elisabeta: „Uiţi că vorbeşti cu regina României?“, „Da, dar nu cu regina poeziei!“

Harold Coffin a propus această zi cu intenţia de a satiriza o mulţime de sărbători „inutile”, dar şi pentru a celebra viaţa în sine. Singurele limite în ceea ce priveşte modul în care este petrecută această zi sunt imaginaţia şi soldul bancar al celui care vrea să o marcheze.

El a propus ca americanii să aibă o zi naţională în care nu trebuie să facă nimic, ci să fie o zi în care pur şi simplu trebuie să stea degeaba.

În mod fundamental, #NationalNothingDay este un act de rebeliune. Ceea ce a început ca un comentariu ironic la adresa tuturor zilelor noi din an s-a transformat curând în ceva mai mult decât atât, conform hotnews.ro. 

Ziua Statului Degeaba este în prezent o oportunitate de a ne lua puţin timp liber. Această zi este ocazia perfectă pentru a încetini puţin ritmul şi a face un bilanţ, potrivit daysoftheyear.com.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.