Tarifele uriașe la încălzire, din această iarnă, afectează până şi activitatea Castelului Peleş. Muzeu Naţional Peleș a primit o factură de 86.463 de lei pentru gazele consumate în luna decembrie, cu o majorare de tarif de aproape 80% față de prețul perceput până acum de furnizor.

Încasările de la turişti cu greu acoperă încălzirea

Administratorii Castelului Peleş sunt de părere că veniturile încasate din vizitarea Muzeului în luna decembrie să acopere la limită plata ultimei facturi la încălzire, în condițiile în care numărul vizitatorilor s-a redus drastic.

Citiți și Piaţa operelor de artă într-o evoluție accelerată

Și totuși factura din decembrie nu a fost cea mai mare factură la gaze plătită de Muzeul Național Peleș. Cea mai mare sumă a venit în iarna lui 2013, o factură de 110.000 de lei.

Cea mai blândă iarnă – 10.000 euro la gaze

Într-o iarnă mai blândă, cum a fost cea din 2019, când temperaturile nu au coborât la minus 24 de grade, facturile au fost de 48.000 de lei la gaze și 18.000 de lei la curent electric.

Altfel, în toată ţara, furnizorii de energie au trimis milioane de facturi greșite la curent și gaze. Unii nu au calculat reducerile stabilite de stat, iar autorităţile fac abia acum verificări. După o adevărată avalanşă de facturi greşite primite de la furnizorii de electricitate şi gaze, autorităţile spun să aşteptăm să fie recalculate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.