Universitățile românești sunt pline de impostori, declară la RFI fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care admite însă că există și excepții. 

El comentează scandalul legat de presupusul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, în urma dezvăluirilor făcute de jurnalista de investigații Emilia Șercan, de la PressOne.

Citiți și Când a eșuat statul român?

În contextul presupusului plagiat al lui Nicolae Ciucă, Theodor Paleologu spune că nu înțelege de ce-i trebuie unui general o teză de doctorat: “Eu nu înțeleg de ce trebuie un general să aibă doctorat, nu înțeleg, pentru mine-i de neînțeles. De ce trebuie să aibă un pianist doctorat, de ce trebuie să aibă un pictor doctorat? E un nonsens. De ce să obligi niște oameni care nu sunt făcuți pentru cercetare să se împăuneze cu un doctorat? Sigur că există o presiune și de ordin financiar, pentru că se adaugă niște bani la salariu. Trebuie să terminăm cu această regulă. Eu nu consider că trebuie să am bani în plus, pentru că am un doctorat. În virtutea doctoratului, ar trebui să am un loc în universitatea românească, dar eu nu am loc în universitatea românească, pentru că eu mi-am făcut doctoratul pe bune în Franța și n-am loc de impostori, că e plină universitatea românească de impostori. Impostura e regula, nu excepția”.

Continaurea AICI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.