reciclare-enviro-pack-1024x955

Fondată de mai mulți producători și importatori de produse ambalate, Enviro Pack Consult preia responsabilitatea privind îndeplinirea obiectivelor anuale de valorificare și reciclare a ambalajelor. Cu alte cuvinte, rezolvă una dintre cele mai stresante probleme ale companiilor.

Conform legii, operatorii economici au obligația de a declara lunar la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) ambalajele puse pe piață și de a plăti o contribuție de 2 lei pe kilogram pentru diferența dintre obiectivul anual și cantitățile de deșeuri de ambalaje valorificate. Valorile minime pentru reciclarea fiecărui tip de deșeu de ambalaj sunt de 60% din cantitate pentru sticlă, hârtie și carton, 50% pentru metal, 15% pentru lemn și 22,5% pentru plastic. Realizarea individuală a acestor ținte este aproape imposibilă, indiferent de ce capacitate de colectare și reciclare ar dispune un agent economic.

Totuși, pentru a nu plăti sume impresionante la Fondul de Mediu și pentru a evita toate încurcăturile birocratice inerente, există varianta colaborării cu o organizație care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP).

Enviro Pack Consult este unul dintre liderii pieței de profil, mizând pe o expertiză extinsă și pe servicii de top.

Astfel, a ajuns să dețină un portofoliu bogat de clienți, cărora le oferă soluții avantajoase și consultanță în ceea ce privește reciclarea și politicile de mediu.

VEZI ȘI ENVIROPACK ANUNȚĂ O NOUĂ CAMPANIE DE PLANTARE DE PLATANI LA CREVEDIA: VINERI SUNT AȘTEPTAȚI VOLUNTARI

O COMPANIE CARE PUNE ACCENT PE TEHNOLOGIE

Birocrația este o problemă generală în România, așa că și sectorul de mediu este puternic afectat de numărul mare de acte și raportări cerute de legislație.

Timpul pierdut de companii pentru conformare are un cost mare, iar această realitate a contribuit la modul în care a fost fondată compania EnviroPack. Astfel, pe lângă preluarea a numeroase procese și fluxuri birocratice, compania a dezvoltat o platformă online care permite clienților acces în timp real la toate informațiile contului și, dacă este cazul, operarea de modificări.

Portalul încurajează și interacțiunea, prin intermediul său putând fi solicitate soluții. De altfel, comunicarea promptă și proactivă face parte din filosofia de business a Enviro Pack Consult, care ține în permanență seama de feedback-ul primit din partea partenerilor.

VALORILE PUTERNICE, GARANȚIA SUCCESULUI

Încrederea între parteneri stă la baza succesului în afaceri. Plecând de aici, Enviro Pack Consult a construit un model de business bazat pe transparență totală și cooperare. „Partenerii și autoritățile au acces în orice moment la informații complete privind activitatea desfășurată, iar printr-o cooperare continuă și deschisă între noi și producători, autorități, colectori și reciclatori s-a clădit o relație de încredere care asigură funcționarea unui sistem eficient și sustenabil.

Ionela Daniela Alexandru Enviro Pack Consult
Ionela Daniela Alexandru
Enviro Pack Consult

Între valorile noastre un loc de cinste îl ocupă integritatea, adică un comportament corect și echitabil în relația cu toți partenerii”, arată Ionela Alexandru, director comercial Enviro Pack Consult. Toate acestea sunt garantate prin profesionalismul echipei, care activează de peste 14 ani în domeniul transferului de responsabilitate a reciclării ambalajelor.

Echipa Enviro Pack Consult operează pe întreg teritoriul României prin activitatea biroului din București, dar și prin intermediul directorilor regionali.

Din echipa fac parte specialiști acreditați pe următoarele activități: responsabili de mediu; auditori de mediu; specialiști în managementul deșeurilor; economiști în științele mediului; manageri ai sistemelor de management de mediu; ingineri în cercetare și protecția mediului; tehnicieni.

TOTUL PENTRU MEDIU

Misiunea Enviro Pack Consult, așa cum a fost trasată de fondatori, este să joace un rol activ în domeniul protecției mediului. Astfel, pe lângă contribuția esențială pe care o are la îndeplinirea țintelor naționale de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje, compania promovează și susține acțiuni de informare și conștientizare a populației asupra pericolelor care afectează mediul înconjurător.

Reciclarea și colectarea separată a deșeurilor reprezintă cea mai importantă parte a activității Enviro Pack Consult, dar compania se implică într-o gamă mult mai largă de acțiuni și politici de mediu, un exemplu fiind inițierea și susținerea unor campanii de împădurire.

Articol apărut în Revista_CASOTECA #5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.