RO-ALERT. Prezenţa unei ursoaice cu pui a fost semnalată, duminică după-amiază, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În aceste condiţii, turiştii şi localnicii au primit mesaj RO-ALERT prin care au fost avertizaţi cu privire la potenţialul pericol.

Pentru asigurarea măsurilor specifice, a fost mobilizată în zonă şi o ambulanţă SMURD, precizează ISU Prahova.

La faţa locului a intervenit o patrulă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, care a îndepărtat ursoaica şi cei doi pui în zona împădurită.

Zona este monitorizată în continuare, iar jandarmii îi informează pe cetăţeni cu privire la potenţialul pericol, a transmis IJJ Prahova.

„A fost iniţializat un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezenţa unei ursoaica cu pui în oraşul Sinaia, zona Castelul Peleş. Pentru asigurarea măsurilor specifice, a fost mobilizată în zonă şi o ambulanţă SMURD”, transmite, duminică după amiază, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Citiți și Proiectul sălii polivalente din Mioveni adus gratuit la Câmpina de primarul Alin Moldoveanu

Prezenţa urşilor în localităţile de pe Valea Prahovei a fost semnalată tot mai des, în ultima perioadă.

La începutul lunii decembrie doi turişti ucraineni s-au rănit într-un gard de sârmă ghimpată, încercând să fugă de o ursoaică însoţită de pui, incidentul a avut loc tot în zona Castelului Peleş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.