Aproximativ 43 de persoane  au fost audiate, marţi seară, de către procurorii din Prahova, într-un nou dosar de vaccinări fictive care ar fi avut loc în comuna Valea Călugărească, la cabinetul unui medic de familie.

Citiți și Situația Rusia – Ucraina duce la scumpirea grâului, poate chiar la dublarea prețului

Anchetatorii au ajuns să deschidă acest caz urmărindu-i pe intermediarii care aduceau la fostul centru de vaccinare din comuna Valea Călugărească persoane dispuse să cumpere certificate de vaccinare.

Surse judiciare au declarat că persoanele identificate au fost ridicate, marţi şi duse la audieri, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, într-un dosar privind aşa-numita „vaccinare la chiuvetă”, potrivit Agerpres.

Un medic de familie din comuna prahoveană Valea Călugărească este suspectat că ar fi vaccinat zeci de persoane, contra unor sume mici de bani anchetatorii au ajuns la această speţă urmărind activitatea intermediarilor dintr-un dosar deschis anul trecut, în care de asemenea zeci de persoane sunt suspectate că au primit certificate de vaccinare fără ca măsar să fi trecut pe la centrul de vaccinare din Valea Călugărească.

Medicul de familie este suspectat de infracţiunile de luare de mită, fals informatic şi înşelăciune. Alte persoane sunt suspectate de fals informatic, iar altele de dare de mită.

Până în prezent, procurorii au identificat 43 de beneficiari de certificate false de vaccinare. În unele cazuri, aceştia plăteau 500 de lei pentru a primi certificatul de vaccinare, însă au fost cazuri în care medicul de familie din Valea Călugărească primea sume mici de bani. Intermediarii primeau, la rândul lor, 100-200 de lei pentru a duce „clienţii„ la medicul care ar fi eliberat certificatele, precizează sursele citate.

Un dosar similar a fost deschis de anchetatorii prahoveni în luna octombrie a anului trecut. La acel moment, în cadrul anchetei au apărut inclusiv numele unui consilier local de la Sinaia, Georgiana Ioana Maria Creţu şi al soţului acesteia, sportivul olimpic la sanie Valentin Creţu, ca beneficiari ai unor certificate false de vaccinare anti-COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.