Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a anunțat vineri că nu va intra în politică și își va continua activitatea în cadrul forului științific.

Precizarea sa vine ca urmare a vehiculării numelui său ca posibil candidat la președinție din parte AUR și în aceeași zi în care și Biserica Ortodoxă a avut o delimitare similară de formațiunea lui George Simion.

,,Dragi Prieteni,

Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook și în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menționări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române și singura mea preocupare publică este menținerea acestei venerabile instituții la nivelul stabilit de fondatori și de înaintași, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării științifice și creației culturale la standardele cele mai înalte”, a scris Ioan Aurel Pop pe pagina sa de Facebook.

Delimitarea lui Ioan Aurel Pop de AUR vine la doar câteva ore după ce și Biserica Ortodoxă Română a criticat dur AUR pentru că a târât religia în scandaluri politice. BOR a transmis, vineri, prin vocea purtătorului de cuvânt Viorel Bănescu, faptul că amestecarea politicii cu religia a făcut deja ”prea multe victime”.

Citiți și Profesorul lui George Simion: Curentul extremist a fost resuscitat de AUR

„Confundarea programatică a (ultra)naţionalismului zgomotos exacerbat şi grav compromis ideologic cu patriotismul luminat şi echilibrat de credinţa în valorile fidelităţii religioase, culturale şi spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creştin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei, nu fac decât să compromită aceste fundamentale teme, motiv pentru care Biserica dezavuează orice formă de exces apărută în marginea lor”, a subliniat Vasile Bănescu.

Comunicatul BOR vine ca urmare a solicitărilor de poziționare a Bisericii față de AUR, după ce în spațiul public au apărut informații că membri ai BOR susțin demersurile partidului de extremă dreapta.

Reamintim că AUR a fost respins și de alianța partidelor suveraniste din UE. George Simion a fost dat afară de la o reuniune a acestor partide desfășurată la Madrid.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.