Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

UPDATE: Parchetul General s-a sesizat după imaginile cu Virgil Popescu agresat de George Simion în Parlament.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu se teme de George Simion (copreședintele AUR), care l-a bruscat în Parlament, în timpul moțiunii. „Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple așa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută. Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. În semn de protest nu voi mai prezenta. O să depun în scris răspunsul la moțiune. Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă, că nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”, a spus Popescu, în fața jurnaliștilor.

Citiți și Dacian Cioloș demisionează din conducerea USR

George Simion a spus că e normal să fie sancţionat, dar că nu îşi va cere scuze: ”Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…) M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă. Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”.

Liderul Aur George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe ministru. Preşedintele de şedinţă a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.

Virgil Popescu se afla în Parlament, în Camera Deputaților, în calitate de ministru al Energiei. El a fost chemat în Parlament de către USR, care a depus o moțiune simplă.

”Este un hoț, vine și minte cu nonșalanță” acuză George Simion.  Ședința în care se dezbătea moțiunea simplă a fost suspendată, după gestul lui George Simion, lider AUR, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o izbucnire violentă, într-un episod fără precedent în plenul Parlamentului.

În timpul discursului, George Simion a început să strige”Hoţule!”.

Ministrul şi-a înrerupt discursul şi a spus: ”Domnule preşedinte, pot să îi spun domnului Simionsă se ducă la domnul Putin, să iefinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl preocupă alte lucruri”.

În acel moment, Simion a venit la tribună şi l-a luat de gât pe ministru, ţipând la el: ”Eşti un hot!”,  ”Eşti un hoţ”.

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.   ”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să ţin şedinţă. Convoc şedinţa Biroului permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus Suciu.

Foto: INQUAM Photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.