Accidentul s-a produs sâmbătă la o altitudine de 2.075 metri, iar alpinista a fost preluată de un elicopter, în condițiile în care o acţiune terestră ar fi durat prea mult şi ar fi pus în pericol viaţa persoanei accidentate, a informat Salvamont Prahova.

Alpinista în vârstă de 41 de ani a căzut aproximativ 250 de metri în gol pe Valea Albă din Abruptul Prahovean al Bucegilor. Femeia avea un însoțitor, care a anunțat incidentul la 112. În urma căzăturii, femeia a suferit multiple traumatisme, conform datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Din cauza că accidentul s-a produs la peste 2000 de metri altitudine, iar intervenţia terestră ar fi durat câteva ore, salvatorii au solicitat sprijinul unui elicopter care a venit de la Târgu Mureş. 

„Încă o intervenţie reuşită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. La faţa locului au fost troliaţi un salvator montan şi medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat şi însoţitorul accidentatei, cel care a anunţat incidentul prin 112″, precizează Salvamont Prahova.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe turişti şi pe alpinişti să nu plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeţii montane, punctând faptul că viaţa alpinistei a fost practic salvată datorită faptului că ea era însoţită.

FOTO: Salvamont Prahova – Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.