Ion Bîrlică, din oraşul prahovean Comarnic, a fost condamnat săptămâna trecută la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă în formă calificată, relatează ziarul Adevărul.

Citiți și UPDATE: Un tânăr de 17 ani s-a înecat la Therme București

Cunoscut patron de bar, Ion Bîrlică a fost acuzat că a vândut la cârciuma sa băuturi contrafăcute, din alcool metilic, iar cinci oameni au murit după ce au consumat lichidul vândut de cârciumar.

Bărbatul a ajuns în faţa anchetatorilor în urmă cu nouă ani, iar pe 2 februarie 2022 Curtea de Apel Ploiești a dublat pedeapsa primită de Ion Bîrlică în primă instanţă.

Instanța a admis apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, dar şi de rudele victimelor şi a decis să-l condamne pe Ion Bîrlică la şase ani şi patru luni de închisoare, nu trei ani cum stabilise Tribunalul Prahova.

Decizia Curţii de Apel este definitivă. În plus, instanța a decis să majoreze valoarea daunelor morale pe care Bîrlică trebuie să le plătească rudelor victimelor de la 8.000 de euro la 20.000 de euro, respectiv 10.000 de euro.

Prima persoană care a murit după ce a consumat băuturi cumpărate de la „Capelă”, cum se numește localul administrat de Bîrlică a fost un bărbat în vârstă de 72 de ani.

Familia sa nu s-a alarmat pentru că îl ştia cu afecţiuni medicale cronice, însă suspiciunile au apărut a doua zi, când a murit şi fiul său, un bărbat de 42 de ani.

După efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit cauza decesului în cazul bărbatului mai tânăr: intoxicaţie cu alcool metilic.

Atunci, poliţia din Comarnic a deschis o anchetă în urma căreia s-a stabilit că tatăl şi fiul său consumaseră o băutură cumpărată de la un bar din localitate.

Ulterior, s-a aflat că alte trei persoane din Comarnic care cumpăraseră băutură „vărsată” sau „ţuica la un leu” de la barul cu pricina au murit.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au găsit la Bîrlică acasă bidoane pline alcool metilic, nedestinat consumului uman.

La audieri, Bîrlică a spus că a cumpărat alcoolul metilic de la un ploieştean, notează Adevărul.

Ion Bîrlică

Sursă foto: Adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.