Un operator din domeniul petrolier din Prahova a fost amendat cu 150.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după poluarea unui râu. De asemenea, s-a aplicat o amendă de 50.000 de lei deţinătorului unei conducte de ţiţei care s-a spart, fiind afectat un teren.

Citiți și Dosar penal pentru trafic de substanţe toxice, după ce o femeie din Ploiești a spart un termometru cu mercur

„Garda de Mediu Prahova a sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 150.000 lei un operator în domeniul petrolier. Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a unei avarii la conducta de transport ţiţei din comuna Cărbuneşti, cu afectarea râului Lopatna, avarie care a fost constatată în data de 28.01.2022. În urma verificărilor făcute a rezultat că au fost încălcate prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, ceea ce a impus sancţionarea operatorului”, a transmis Garda de Mediu Prahova, potrivit News.ro.

 Sursa citată a precizat de asemenea că s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei deţinătorului conductei din care s-a produs scurgerea de produse petroliere care a afectat o suprafaţă însemnată de teren în localitatea Blejoi, eveniment care a avut loc tot în data de 28.01.2022.

„Pe lângă sancţiunile aplicate GNM CJ Prahova a dispus măsuri imediate de remediere precum şi curăţarea suprafeţelor de teren afectate şi aducerea la starea iniţială”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, în 28 ianuarie, a primit o reclamaţie care viza o posibilă poluare cu produs petrolier a râului Lopatna.

„În urma verificării la faţa locului, comisarii de mediu au identificat o avarie la conducta de transport ţiţei din comuna Cărbuneşti ce apartine unui operator în domeniul petrolier care desfăşoară activitate în zona respectivă. A fost afectată o suprafaţa însemnată de sol în terasa malului stâng al râului Lopatna. Pe cursul de apa în zona identificată s-a constatat prezenţa de irizaţii de produs petrolier şi miros caracteristic acestora”, a transmis instituţia.

 Tot în aceeaşi zi, Garda de Mediu Prahova a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la o avarie cu scurgere de produs petrolier direct pe sol în localitatea Blejoi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.