,,Când viața îți oferă lămâi prepară o limonadă. Să aștepți pe cineva ca să te facă fericit e cea mai bună metodă de a fi nefericit. Dacă stă în puterea ta să faci pe cineva fericit, fă-o. Lumea are nevoie de oameni fericiți! Fericirea se strecoară printr-o ușă pe care, fără să știi, ai lăsat-o deschisă. Nu știm nimic despre ziua de mâine; e important să fim buni și împăcați cu noi și cu cei din jur astăzi. Anotimpurile vin și se duc.

Citiți și Crede în tine și nu uita: degeaba oamenii îți vor răul, dacă Dumnezeu îți vrea binele

Omul nu știe că nu vrea averi, vrea pace și iubire. Dospește și crește la căldură. Caut în miezul ființei talentul de a fi simplu. Nu te grăbi, nu-ți face griji. Ești aici doar pentru o scurtă vizită. Așa că oprește-te și miroase florile. Acordă-ți un moment de liniște și ai să înțelegi cât de zăpăcit ai fost că te-ai agitat în zadar. Învață să taci și să constați că ai vorbit prea mult. Doar atunci când mintea a învățat să tacă, bucuria și frumusețea își află locul.

Zâmbește mai des și înfurie-te mai rar. Oprește-te zilnic în fața unui lucru destul de atractiv încât să spui: ”Ce frumos este!” Și contemplă bucuria momentului. Solitudine. Redu viteaza și gustă viața! Ea trece și se petrece.

Natura e ca un coș plin cu fructe, întinde doar mâna și culege zilnic câte unul și savurează-l cu toate simțurile. Râsul este muzica sufletului. Dacă în inima mea este pace, în lume este pace. Minune nu este să zbori prin aer sau să mergi pe apă, ci să lași urme cu folos pe pământ.

Îți doresc bucuria de a lăsa trecutul în urmă și de a găsi noi începuturi. Orice zi este o zi bună! Stai acasă, inimă și odihnește-te. Sunt singur cu bătăile inimii mele.”

Preot Hrisostom Filipescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.