Legiunea Străină Franceză a decis să-și lase luptătorii de origine ucraineană să meargă să-și apare țara.

După ce președintele Ucrainei, Vadimir Zelensky a declarat că a fost formată o nouă subdiviziune, Divizia de Trupe Internaţionale a Ucrainei, care va fi deservită de străini, a existat și o reacție a celebrei legiuni Străine Franceze.

Astfel luptătorilor de origine ucraineană din Legiunea Străină li se va permite să meargă să-și apere țara, folosind echipamentul complet al Legiunii.

Ucraina ar beneficia astfel de ajutorul unora dintre cei mai bine prgătiți soldați din lume. 

Legiunea străină (Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, înființată pe  9 martie 1831 printr-un decret dat de regele Ludovic-Filip al Franței. Această legiune specială a fost făcută pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză.

Ca structură socială a unităţii, erau avute în vedere și elementele indezirabile, care, în optica creatorilor legiunii, trebuiau ţinuți cât mai mult timp posibil departe de Franţa: puşcăriaşi, hoţi, criminali de drept comun, cerşetori, dar şi imigranţi. Rolul principal al Legiuni era de a proteja coloniile franceze şi de a înăbuşi orice tentativă de revoltă a populaţilor băştinaşe.

Unul dintre cele mai cunoscute motto-uri ale Legiunii este „mergi sau crapă”. De altfel, antrenamentele legionarilor sunt extrem de grele, iar marșurile au loc pe o distantă chiar și de 60 kilometri cu un echipamentul militar și armă a căror greutate poate atinge 30 kilograme.

Un alt accent se pune și pe antrenamentele de luptă, în special de luptă corp la corp, cu deprinderea unor elemente din diferitele stiluri de arte marțiale. Prin ritmul solicitant de antrenamente se urmăreşte eliminarea fricii şi a urii, considerate principalele vinovate în cazul pierderii unei lupte.

Citiți și Lăcomia și ”prostia” liderilor occidentului i-au dat aripi lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.