Se spune că într-o zi Soarele a vrut să danseze și el într-o horă, așa că a venit pe Pământ.

A luat înfățișarea unui tânăr, însă, astrul nu știa că fără el pe cer cine mai avea să mai răsară pentru a anunța venirea unei noi zile?

Un zmeu și-a dat seama de acest lucru, a profitat de ocazie și l-a răpit, închizându-l departe de ochii lumii.

Pentru că nu mai exista căldura Soarelui și razele acestuia nu mai mângâiau pe nimeni, lumea s-a schimbat și nici măcar copiii nu mai râdeau.

Un tânăr, pe nume Mărțișor a avut însă curajul să îl înfrunte pe zmeu pentru a-l elibera pe Soare.

După ce a străbătut un drum lung de trei anotimpuri (vară, toamnă și iarnă), curajosul băiat a ajuns la zmeu. Lupta a dura zile și nopți în șir. Într-un final zmeul a fost învins.

Soarele a fost eliberat, readucând lumea la viată, însă tânărul nu a apucat să se bucure de astrul ceresc. Din cauza rănilor din timpul luptei. Tot sângele lui s-a scurs pe zăpada imaculată.

Picăturile de sânge s-au contopit perfect cu neaua ce încă se găsea pe câmpul unde se dăduse bătălia, formând un șnur frumos…Acest simbol a fost ales să vestească primăvara și triumful tânărul, ce și-a sacrificat viața pentru ca lumea să se bucure din nou de Soare.

Citiți și UPG Ploiești pune la dispoziție cazare și masă caldă pentru 100 de refugiați ucrainieni, în campusul universitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.