imagine marte curiosity
marte, curiosity

Oamenii de știință care coordonează misiunea rover-ului Curiosity de pe Marte a NASA au făcut o descoperire stranie pe suprafața acesteia: un obiect extraterestru care arată ca o floare. Cercetătorii au confirmat că acest corp ciudat găsit pe planeta roșie este o formațiune minerală cu structuri delicate.

 

Rover-ul Agenției spațiale americane a văzut aceste tipuri de caracteristici pe Marte înainte, ele fiind denumite clustere de cristale, potrivit publicației Sci Tech Daily.

Aceste structuri observate de Curiosity sunt formate ”din săruri numite sulfați”, a spus Abigail Fraeman, coordonatorul adjunct al misiunii NASA, pe Twitter.

VEZI ȘI CHINA VREA SĂ TRIMITĂ OAMENI PE MARTE

Din studiile anterioare, precum acesta, obiectul bizar descoperit pe Marte, structura a fost incorporată într-o rocă, care s-a erodat în timp. Aceste aglomerări de minerale, par totuși rezistente la eroziune.

Un alt nume dat de cercetătorii NASA acestor caracteristici este concreția, observată și în timpul misiunii rover-ului Opportunity. Acestea se pot vedea în imaginile trimise de Curiosity de pe Marte, acum în fotografia cu structura în formă de floare.

Echipa științifică a rover-ului a observat această caracteristică a rocilor de pe planeta roșie, denumind-o ”Blackthorn Salt”.

Experții NASA au folosit instrumentul MAHLI (Mars Hand Lens Imager) de pe rover, pentru a putea realiza aceste imagini foarte clare. Fotografiile de prim-plan dezvăluie mineralele și texturile din suprafața rocii de pe Marte.

Curiosity a găsit o altă trăsătură asemănătoare unei flori în 2013, iar roverul Spirit a descoperit roci similare, care păreau niște ”conopide” de pe Pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.