Un grup de 27 de elevi refugiaţi ai unui liceu militar din Ucraina îşi vor continua studiile la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a anunţat, duminică, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, cei 27 de elevi (15 băieţi şi 12 fete) care au sosit în România însoţiţi de un cadru didactic şi de un ofiţer din Armata Ucraineană au ajuns sâmbătă la Breaza, fiind întâmpinaţi cu flori, dulciuri şi mărţişoare.

„Elevii, care provin din mai multe zone din ţara vecină, inclusiv Donbas, îşi vor continua studiile, în format online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptopuri proprii şi echipamente wifi”, precizează MApN.

Citiți și Consorțiul Universitar din care face parte și UPG Ploieşti este solidar cu Ucraina

Grupul din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea. Ei au fost cazaţi, iniţial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost aduşi la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autorităţile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoţiţi de un echipaj de poliţie militară.

La sosirea în sediul Colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinaţi de o echipă formată din cadre militare şi elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazaţi şi au luat masa.

Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană şi mici cadouri de bun-venit, precum dulciuri, jucării de pluş şi obiecte de strictă necesitate. De asemenea, cele 12 fete au primit mărţişoare şi flori.

„Astfel, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne (prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care a făcut solicitarea de ajutare a elevilor ucraineni) continuă să participe la efortul naţional de gestionare a fluxului de refugiaţi din ţara vecină, grav afectată de războiul declanşat de Federaţia Rusă”, mai arată sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.