Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, îl critică dur pe patriarhul ortodox, Kiril al Moscovei.

Citiți și Crede în tine și nu uita: degeaba oamenii îți vor răul, dacă Dumnezeu îți vrea binele

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a făcut acest comentariu într-un mesaj postat pe pagina sa de Instragram, în care nu le invocă în mod direct numele patriarhului Kiril și pe cel al președintelui rus, Vladmir Putin, dar atașează o fotografie sugestivă cu cei doi, care însoțește mesajul.

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate:
războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.
Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vasile Bănescu (@vasile.banescu)

Rusia continuă ofensiva în Ucraina, iar bătălii se duc în continuare în mai multe zone. Orașul port Mariupol este complet înconjurat și bombardat de șase zile consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.