După cum spunea marele sculptor Constantin Brîncuși, “Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face”, așa și fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, rescrie pagini uitate de istorie.

Președintele Societății Cultural-Istorice Mihai Viteazul, povestește istoria românilor, prin plăsmuirea a sute de busturi ale voievozilor români, ale poeților naționali, ale Întregitorilor și ale făuritorilor Marii Uniri, atât pe teritoriul României, cât și în afara granițelor țării.

De asemenea, fostul președinte al CJ Prahova a restaurat monumente, lăcașuri de cult și a readus la viață, din ruine, adevărate bijuterii arhitecturale.

Biserica ctitorită de Vlad Țepeș la Târgul Domnesc Târgșoru Vechi din judetul Prahova

,,Aici în 1456 îl prinde și îl execută pe ucigasul tatălui și fratelui său, Vladislav al-2-lea. Trei ani mai târziu pisania găsită în săpăturile arheologice, marchează sfințirea bisericii. Refăcută de Patriarhia Romana cu sprijinul financiar UE și al Consiliului Județean Prahova, complexul mănăstiresc Turnu și Curtea Domnească au reintrat în circuitul public începând cu ianuarie 2016, data finalizării lucrărilor. Un principe care a zidit biserici și mănăstiri, nu poate fi vampir!”, spune Mircea Cosma despre Vlad Țepeș.

Sala tronului de la Târgșoru Vechi restaurată în perioada 2012 – 2016, aflată în administrarea Mănăstirii Turnu

Aici, SMV Ploiești, urmează să doneze paloșul voievodului, pelerina și căciula ordinului Dragonului, precum și un ordin al Dragonului, din argint masiv. Donația se va face împreună cu 100 de exemplare ale revistei “Cei ce ne-au dat nume”. Acest eveniment va avea loc pe data de 2 aprilie 2022, începând cu ora 17.00.

Autorul anunță că revista ”Cei ce ne-au dat nume”, care cuprinde poveste întemeierii Mănăstirii Turnu, se va lansa în Sala Tronului din ansamblul monahal, în cadrul aceluiași eveniment.

Citiți și Clucerul Gheorghe Boldescu, marele filantrop care a construit la Ploiești o biserică și un spital

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.