joe-biden-informateca

Președintele american Joe Biden este așteptat vineri în Polonia pentru a discuta răspunsul internațional la invazia Ucrainei de către Rusia, care a declanșat o „criză umanitară și a drepturilor omului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, duminică seara.

Biden va călători la Varșovia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Andrzej Duda, a transmis Casa Albă, potrivit Reuters. Peste 2 milioane de refugiați au intrat în Polonia din Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, a declarat vineri poliția de frontieră poloneză.

Călătoria lui Biden în Polonia va avea loc la o zi după ce acesta se va întâlni la Bruxelles cu aliații NATO, liderii G7 și liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaționale de sprijinire a Ucrainei după invazia Rusiei, a informat Casa Albă.

VEZI ȘI FAKTY.UA: ”O NOUĂ LOVITURĂ BARBARĂ ÎN KIEV”

Casa Albă a mai spus că Biden va avea o convorbire telefonică, la 11:00 EST, cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, prim-ministrul Italiei Mario Dragh și prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson pentru a discuta răspunsurile lor coordonate la Invazia Ucrainei de către Rusia.

 

Datele Națiunilor Unite au arătat, joi, că aproximativ 3,2 milioane de ucraineni au fugit în străinătate de luna trecută, în ceea ce a devenit criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. ONU a declarat că unele dintre cele două milioane de persoane care intră în Polonia din Ucraina s-au mutat în alte țări din UE, dar „se crede că majoritatea se află încă în Polonia”.

Joi, Biden va participa la un summit de urgență al NATO privind Ucraina, precum și la o reuniune a G7. De asemenea, el se va alătura unui summit al Consiliului European programat pentru a discuta despre Ucraina „inclusiv eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectați de violență și de a aborda alte provocări legate de conflict”, a spus Casa Albă.

Tot duminică, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a mai transmis că Biden nu plănuiește să viziteze Ucraina în timpul călătoriei sale în Europa din această săptămână.

Citește și Orașul lui Caragiale… dar unde îi e casa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.