dyson

JAKE DYSON A ANUNȚAT ASTĂZI LANSAREA DISPOZITIVULUI DYSON ZONE™, UN SET DE CĂȘTI ON-EAR DE ÎNALTĂ FIDELITATE, CU ANULARE A ZGOMOTULUI, CARE OFERĂ ÎN ACELAȘI TIMP UN SUNET CAPTIVANT ȘI UN FLUX DE AER PURIFICAT CĂTRE NAS ȘI GURĂ.

Rezultatul a peste un deceniu de cercetare și dezvoltare privind calitatea aerului, căștile care purifică aerul Dyson Zone™ rezolvă simultan problema calității aerului și pe cea a poluării fonice din mediul urban, fiind primul pas al companiei către tehnologia purtabilă.

Pe măsură ce populația urbană a lumii continuă să crească, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 9 din 10 persoane la nivel global respiră aer care depășește limitele de poluare admise. În orașele în care poluarea cu NO2 a scăzut în timpul pandemiei de Covid-19 (potrivit studiului Dyson privind calitatea aerului la interior realizat în timpul carantinei), nivelurile de poluare au revenit rapid la normal sau au depășit nivelurile pre-pandemie în multe orașe la nivel global. De asemenea, se estimează că peste 100 de milioane de oameni, aproximativ 20% din populația europeană, sunt expuși la un nivel de zgomot pe termen lung ce depășește recomandările OMS.

Poluarea aerului este o problemă globală – ne afectează oriunde mergem. În casele noastre, la școală, la serviciu și în timp ce călătorim, fie pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public sau privat. Dyson Zone™ purifică aerul pe care îl respiri în timp ce te afli în mișcare. Și, spre deosebire de măștile faciale, dispozitivul oferă un flux de aer proaspăt fără a-ți atinge fața, folosind filtre de înaltă performanță și două pompe de aer miniaturizate. După șase ani de dezvoltare, suntem încântați să oferim aer curat și sunet impecabil, oriunde”, a spus Jake Dyson, Inginer Șef Dyson.

DYSON ZONE™, REZULTATUL ANILOR DE CERCETARE ȘI TESTĂRII A PESTE 500 DE PROTOTIPURI

Căștile care purifică aerul Dyson Zone™ sunt rezultatul a peste 30 de ani de expertiză Dyson în tehnologiile privind fluxul de aer, filtrarea și motoarele, dar și în înțelegerea în profunzime a calității aerului din interior și exterior. Compresoarele din fiecare cască atrag aer prin filtrele cu două straturi și proiectează două fluxuri de aer purificat către nasul și gura utilizatorului, direcționate prin viziera fără contact. Retururile integrate pe vizieră se asigură că fluxul de aer purificat este menținut aproape de nas și gură și este cât mai puțin diluat de vânt.

Vezi și Cum să crești pomi columnari chiar acasă la tine

Dyson Zone™ oferă un sunet bogat, captivant și elimină zgomotul nedorit din mediul urban datorită anulării active avansate a zgomotului (ANC), asigurând o deformare scăzută a sunetului și un răspuns în frecvență neutră, pentru a reproduce cu precizie muzica sau sunetul așa cum a intenționat creatorul.

Dezvoltarea unei soluții fără contact a fost o necesitate pentru inginerii Dyson, pentru a evita disconfortul și iritația asociate adesea cu alternativele ce presupun contact complet. Viziera, prin urmare, a fost un element fundamental.

Căile pentru fluxul de aer și design-ul vizierei sunt esențiale pentru oferirea unui aer curat. Geometriile și retururile vizierei, alături de plasa centrală care difuzează cele două jeturi de aer, se asigură că aerul purificat care iese din filtre este transmis eficient către nas și gură chiar și în condiții de vânt lateral, ținând cont de forma facială a utilizatorului.

Mergând dincolo de metodele de testare existente, inginerii Dyson au folosit un manechin echipat cu un sistem respirator bazat pe plămâni mecanici de calitate medicală și echipamente de detectare, care „a inhalat” poluarea, reproducând tiparele de respirație umane într-o încăpere controlată. La final, inginerii au măsurat nivelul de poluare existent la nivelul nasului și al gâtului pentru a determina

O ABORDARE ȘTIINȚIFICĂ A SISTEMULUI AUDIO DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

Ca primă incursiune în lumea audio, inginerii Dyson au optat pentru o metodă științifică, alegând să nu se bazeze pe o abordare tip „ascultătorul  universal” pe care o practică mulți alții. Echipa Dyson de ingineri audio și acusticieni a căutat să creeze un sunet excelent condus de metrici și susținut de teste suplimentare de ascultare.

Prin rezolvarea unei probleme identificate de Dyson, inginerii au dezvoltat un sistem avansat de anulare a zgomotului (ANC). Atenuarea pasivă a dispozitivului și ANC, cu gama unică de microfoane, reduc împreună zgomotul ambiental nedorit pentru a oferi o anulare avansată a zgomotului acasă, la serviciu și în deplasare. Pernele mari, înclinate se mulează în jurul urechii ascultătorului, cu o densitate a spumei și o forță de strângere a benzii pentru cap concepute special atât pentru confort, cât și pentru reducerea optimă a zgomotului.

PRIMUL DISPOZITIV DYSON PURTABIL, PROIECTAT PENTRU CONFORT

Capul fiecărui om de pe planetă este unic. Fiind primul dispozitiv purtabil de la Dyson, inginerii Dyson au trebuit să se gândească la confort într-un mod nou.

Cercetarea detaliată a geometriilor capului și feței a însemnat că inginerii au putut să măsoare modul în care căștile care purifică aerul Dyson Zone™ s-ar putea fixa și ar putea funcționa pe diferite forme ale capului uman – aflând astfel forța de prindere a benzii pentru cap, geometria și materialele vizierei, reglarea dispozitivului și nu numai.

Dezvoltarea pernelor pentru urechi este importantă din trei motive: confort, stabilitate pe cap și atenuare pasivă. Spuma este o alegere evidentă pentru pernele de urechi, dar inginerii Dyson au analizat în profunzime alcătuirea diferitelor spume pentru a alege cel mai potrivit material în funcție de densitate, viteza de compresie și rata de elasticitate – toate acestea schimbând modul în care presiunea se distribuie pe cap.

DYSON ZONE™, REZULTATUL UNUI EFORT GLOBAL

Căștile care purifică aerul Dyson Zone™ au fost concepute de echipe din Marea Britanie, Singapore, Malaezia și China, cu un accent deosebit îndreptat spre software din campusurile Dyson din Asia de Sud-Est.

Dezvoltarea și integrarea aplicației dedicate au fost esențiale pentru a asigura un proces de conectare fără probleme și pentru a oferi funcții inteligente și semnificative de monitorizare a poluării fonice și a aerului.

Rezistența și durabilitatea sunt esențiale pentru un produs care părăsește locuința împreună cu utilizatorul. Asemenea tuturor aparatelor Dyson, căștile care purifică aerul Dyson Zone™ au fost testate până la extreme – în încăperi cu temperatură controlată, testare la cădere, testarea uzurii materialelor și a țesăturilor, rezistența butoanelor și nu numai.

Inginerii Dyson experți în testare din Centrul de Dezvoltare Dyson din Malaezia sunt parte integrantă a acestui proces, la fel cum este și componenta geografică – aceștia au pus la încercare dispozitivul în climate mai calde și o umiditate mai mare, în comparație cu testele din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.