Azi, 2 Aprilie 2022, în cadrul Programului dedicat Ilustrului Domnitor Vlad Țepeș, la Mănăstirea Turnu, în Sala Tronului din Casa Domnească, restaurată în anul 2015, a avut loc prezentarea conceptului pentru copii, „Cei ce ne-au dat nume”.

Cu acest prilej au fost realizate următoarele: Au fost donate Sălii Domnești, Pelerina Ordinului Dragonului, Căciula Domnească, Sabia de Ceremonie adusă de la Toledo (Spania) și Medalionul „Ordinul Dragonului”, ca prime obiecte aferente viitorului muzeu.

S-a prezentat de către Sculptorul Constantin Ionescu (Crocodilu’), macheta în ipsos, a Domnitorului Vlad Țepeș, macheta care a fost omologată. S-a stabilit cu Starețul Mănăstirii, protos. Valentin, locul de amplasare în acest an, a bustului din bronz dedicat Domnitorului.

Manifestarea a continuat cu un scurt istoric al localității, prezentat de profesoara Ioana Ionescu și lansarea Revistei „Cei ce ne-au dat nume”, dedicată ctitoririi Bisericii cu Hramul „Sfântul Nicolae”.

Citiți și Clucerul Gheorghe Boldescu, marele filantrop care a construit la Ploiești o biserică și un spital

Au participat un numeros public, slujitorii Mănăstirii, în frunte cu Starețul protos. Valentin, consilieri județeni și o clasa de elevi de la școala gimnazială din Târgșoru Vechi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.