Atrea, cel mai important producător de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură din România, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de circa 2,1  milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de anul 2020.

“Am avut un an bun, iar acest lucru se poate vedea prin creșterea importantă a vânzărilor. Aceste rezultate pot fi explicate și printr-o ușoară creștere a pieței, dar mai ales prin dezvoltarea gamei de produse și rafinarea serviciilor Atrea România. Creșterea de anul trecut a fost dată mai ales de proiecte medii din zona clădirilor publice: școli, grădinițe, spitale. Creșteri consistente de aproximativ 30% am înregistrat și pe zona proiectelor rezidențiale. La momentul actual considerăm că oferim cele mai bune soluții de ventilație cu recuperare de căldură atât pentru sectorul rezidențial, cât și pentru cel comercial, iar asta ne plasează într-o poziție ideală în momentul în care piața românească de profil se va maturiza”, a declarat Dorin Șalamac, director Atrea România.

Pe zona rezidențială, Atrea a dezvoltat unități de ventilație care pot asigura necesarul de aer proaspăt împreună cu răcirea casei, iar pe partea de căldură funcționează ca sistem complementar.

ACESTE SOLUȚII URMEAZĂ SĂ FIE DIN CE ÎN CE MAI CĂUTATE ODATĂ CU RECENTELE SCUMPIRI ALE GAZELOR NATURALE. PRACTIC, PENTRU ACEASTĂ PIAȚĂ SOLUȚIA ESTE DE 3 ÎN 1 – VENTILAȚIE, ÎNCĂLZIRE ȘI RĂCIRE DE AER.

“Una dintre cele mai mari provocări a anului trecut a fost realizarea unui proiect complex de ventilare a unei bucătării profesionale, la spitalul din Pitești. Soluția noastră asigură extracția aerului viciat, compensarea de aer proaspăt și iluminatul încăperii. Este o bucătarie de aproximativ 100 de metri pătrați, în care se pregătesc peste 400 porții zilnice. Pe aceste tipuri de proiecte se vede cel mai bine gradul mare de inovație și calitatea tehnologiei Atrea. Acordăm mare atenție activității de cercetare-dezvoltare și, an de an, aducem pe piața românească cele mai moderne soluții de ventilație cu recuperare de căldură. De exemplu, pentru acest an, pe zona de clădiri publice, și aici mă refer la școli și grădinițe, vom veni cu un aparat nou cu montaj plafon, foarte silențios”, a precizat Dorin Șalamac. 

Dorin Salamac

SEMNALE POZITIVE SUNT DIN ZONA SECTORULUI PUBLIC UNDE SE AȘTEAPTĂ FONDURILE PENTRU REABILITAREA ENERGETICĂ A ȘCOLILOR ȘI GRĂDINIȚELOR

Deși se află încă la început, piața românească de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, cu tot cu sistemele de tubulatură depășește 160 milioane de euro. Însă este de așteptat ca piața să fie afectată de șocuri, cum ar fi cel provocat de conflictul din Ucraina sau de pandemie.

Prin urmare, după mulți ani de creștere și dezvoltare, reprezentanții Atrea consideră că 2022 va fi un an de consolidare. Astfel, chiar dacă vor fi mai puține cereri în sectorul de locuințe, este de așteptat ca restul business-ului să rămână la un nivel ridicat.

VEȘTI BUNE PENTRU PIAȚĂ POT VENI DIN SECTORUL PUBLIC, UNDE EXISTĂ FOARTE MULTE FONDURI ALOCATE PENTRU EFICIENTIZAREA ȘI REABILITAREA ENERGETICĂ A ȘCOLILOR, GRĂDINIȚELOR SAU A ALTOR TIPURI DE CLĂDIRI PUBLICE.

“Este foarte greu să facem predicții, ținând cont de ceea ce se întamplă în jurul nostru. Pandemia nu s-a terminat, sunt posibile noi restricții care pot afecta orice mediu de business. Apoi, războiul din Ucraina a adus schimbări imediate, cum ar fi scumpirea carburanților sau o contracție a segmentului rezidențial, în timp ce efectele pe temen lung ale războiului rămân încă niște necunoscute. În orice caz, cred că la nivelul întregii economii ne așteaptă un an destul de greu, în care se vor reorganiza multe lucruri. Mă refer aici la toate lanțurile mari de aprovizionare, care  vor fi remodelate, iar asta înseamnă că anumite bussiness-uri vor dispărea, iar altele vor apărea”, a mai explicat Dorin Șalamac.

Pentru a da ceva înapoi societății și pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, la nivel de grup s-a înființat fondul de caritate Atrea Foundation. Acesta derulează deja o serie de programe, cea mai mare atenție fiind acordată în prezent susținerii refugiaților din Ucraina.

Vezi și ATREA România: În acest an am livrat 240 de aparate de ventilație cu recuperare de căldură pentru școli

DESPRE ATREA 

Compania Atrea este lider pe piața locală și europeană în producerea și instalarea de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, pentru zona industrială, comercială, rezidențială și horeca. Toate echipamentele sunt produse în fabricile companiei din Cehia, având la bază inovații și brevete proprii de 30 de ani. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale construcțiilor, prin aportul de aer curat în incinte, la aceeași temperatură cu aerul viciat evacuate. Atrea România a fost înființată în urmă cu 6 ani, în prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piață care livrează și instalează echipamente de ventilație cu recuperare de căldură. 

Vezi mai multe pe Casoteca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.