Așa cum ne-a obișnuit, directorul Școlii din Măgurele, ambițioasa profesoară Claudia Iliescu aduce un plus valoare învățământului rural, care se presupune a fi în disonanță cu proiectele școlilor din mediul urban.

Iată că la Măgurele, școala, nu doar că asigură un climat educațional performant, ci este o pepinieră de proiecte didactice.

Amintim că în urmă cu câteva zile, Școala Măgurele a desfășurat sub egida sa, diseminarea Proiectului ERASMUS+ PULSE, menit să asigure îmbunătățirea stilului de viață sănătos și activ al tinerilor și utilizarea eficientă a oportunităților tehnologiilor TIC.

Alături de Fundația Didactica și Asociația Forge Spirit – Construiește Spiritul, Școala din Măgurele se pregateste pentru un nou proiect, denumit sugestiv „EduFit – Servicii integrate pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinatate”.

Citiți și Proiectul ERASMUS+ PULSE desfășurat sub egida Școlii Măgurele

Ce își doresc organizatorii prin desfășurarea acestui proiect?

Asigurarea accesului la activități de sprijin pentru stimularea participării la educație;

Asigurarea accesului la servicii integrate de consiliere vocațională;

Dezvoltarea și furnizarea unor măsuri inovatoare de creștere a participării la educație și de prevenire a abandonului școlar;

Oferirea unor servicii specifice de educație și dezvoltare personală la firul ierbii, folosind sportul ca metodă de lucru în comunitățile din care provin copiii vizați, printr-un sistem mobil – Edu-Sport-Truck;

Creșterea gradului de conștientizare și asumare a responsabilităților asociate rolului de părinte;

Dezvoltarea capacității de comunicare părinte-copil-actori implicați în viața copilului cu părinți plecați din țară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.