Sfintele Paști au darul de a ne aduce în conștiință ceva ce s-a petrecut în trecut, Învierea Domnului Iisus Hristos, ceva ce se poate trăi în prezent și ceva ce va fi în viitor și în veșnicie, bucuria Învierii.

Este mărturisirea măreției Domnului Hristos care este veselia cea veșnică. Acum prăznuim omorârea morții, sfărmarea iadului și începutul altei vieți veșnice. Pentru că aceasta vine prin Mântuitorul îl lăudăm pe Cel unul binecuvântat, Dumnezeul părinților și preamărit.

Învierea Domnului nu se prăznuiește numai la Paști ci în fiecare duminică se citește prin Sfânta Evanghelie despre Înviere și se spun cuvintele: ,,Învierea Lui Hristos văzând să ne închinăm Sfântului Domnului Iisus, Unuia celui fără de păcat, Crucii Tale ne închinăm, Hristoase și Sfântă Învierea ta, o lăudăm și o mărim. Că tu ești Dumnezeul nostru, afară de tine pe altul nu știm, numele Tău numim. Veniți toți credincioșii să ne închinăm Sfintei Învierii Lui Hristos, că, iată a venit prin Cruce bucurie la toată lumea. Totdeauna binecuvântând pe Domnul, lăudăm Învierea Lui, că răstignire răbdând pentru noi, cu moartea pe moarte a călcat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.