Marți, 10 mai, Trenul Regal face o călătorie simbolică pentru a marca Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, plecând din Gara Regală Băneasa pentru a opri în patru județe – Prahova, Buzău, Brăila și Galați.

Potrivit datelor comunicate anterior de Casa Regală, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, și Principele Radu, împreună cu Principesa Sofia, vor sărbători 10 mai – Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale alături de locuitorii celor patru județe pe care le vor vizita.

Astfel, Trenul Regal va părăsi Gara Regală Băneasa la ora 11.00. La ora 10.40 va avea loc o ceremonie militară pe peronul gării, unde va fi muzică interpretată de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi militarii Brigăzii 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Prima oprire a trenului va avea loc în Gara de Sud Ploiesti, la ora 12.10, a doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzau, la ora 13.31, a treia oprire a Trenului Regal va avea loc la Braila, la ora 15.24, iar ultima oprire va avea loc în Gara Galati, la ora 16.14.

Accesul public și mass-media este gratuit la toate evenimentele menționate mai sus. După ceremonia de sosire la Galați, Trenul Regal va fi deschis publicului timp de două ore.

Pe parcursul excursiei, Familia Regală va fi însoțită de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și de studenți premiați la olimpiade, veterani și vârstnici și copii care beneficiază de beneficii umanitare, sociale, educaționale și culturale, proiecte realizate sub patronajul Majestăţii Sale.

Trenul Regal folosit în prezent de Familia Regală a fost inaugurat în 1928 și a fost conceput ca mijloc de transport pentru Regele Ferdinand I Unificatorul și Regina Maria, în cadrul numeroaselor vizite pe teritoriul României Mari.

Anterior, Regele Carol I și Regele Ferdinand au folosit alte două garnituri de tren, din anii 1870 până în anii 1920, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Ploiești.

Trenul Regal și-a reluat călătoriile în 2012, ducând acum membrii Familiei Regale în diferite orașe ale țării. Din 2012, au fost efectuate 11 călătorii, în 50 de orașe din România, potrivit aceleiași surse.

Citiți și Destine Holidays, noul broker de vacanțe în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.