demolari Sinaia

Primăria oraşului Sinaia anunţă, marţi, că a început o acţiune de demolare a construcţiilor ridicate ilegal pe teritoriul staţiunii. Cinci astfel de construcţii, dintre care trei aflate pe Platoul Bucegi, au fost deja puse la pământ.

Acţiunea de demolare a construcţiilor ilegale ridicate la Sinaia a început în urma verificărilor făcute de Poliţia Locală privind disciplina în construcţii.

Controalele au arătat că în mai multe zone din oraş, inclusiv pe Platoul Bucegi, au fost ridicate mai multe lucrări care fie nu aveau autorizaţie de construire, fie încălcau normele în vigoare prevăzute de Legea 50/1991, republicată.

Vezi și Acțiune IJP Prahova în școlile din județ. 500 de elevi au învățat noțiuni de bază din codul penal

”Până acum au fost deja demolate, sau sunt în curs de demolare, 5 construcţii ilegale. Trei dintre ele se află pe Platoul Bucegi în Valea Soarelui şi Valea Dorului şi 2 în oraş în zona Zgărbura respectiv Calea Braşovului. Unii proprietari au înţeles că trebuie să-şi demoleze singuri aceste construcţii, iar în alte cazuri se acţionează cu echipe proprii pentru a readuce locurile respective la starea iniţială”, transmite, marţi Primăria Sinaia.

Primarul oraşului, Vlad Oprea, precizează, la rândul său, că legea trebuie respectată, iar dezvoltarea urbană ”nu trebuie făcută haotic”.

“Legea trebuie respectată de toată lumea, de aceea vom face în continuare verificări drastice pentru identificarea construcţiilor ilegale şi nu voi tolera lucrări fără autorizaţie. Am descoperit numeroase cazuri de abuz, prin care s-a construit fără încadrarea în regulamentul de urbanism aprobat”, a afirmat Vlad Oprea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.