Deputaţii dezbat, marţi, începând cu ora 16.00, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu, intitulată: ”România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. Votul pe moţiune va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

”Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, spun iniţiatorii acestei moţiuni.

Citiți și Mihai Șora: Politicianul nu are ce căuta la deschiderea anului școlar

Potrivit USR, ”opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare”.

”În loc de predictibilitate, „SCHEMA” – căci acest guvern nu putea concepe decât o „schemă”, o „făcătură”, o „şmecherie” sau „o manevră” – a generat panică şi incertitudine. A îndatorat companii critice pentru economia românească, a vulnerabilizat zeci de mii de locuri de muncă şi a slăbit securitatea energetică a României într-un context internaţional extrem de dificil. Pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum spunea la un moment dat „o echipă câştigătoare” de la PNL. Dragi români, de fiecare dată când plătiţi factura la energie electrică sau gaze naturale, multiplicaţi de cel puţin 3-4 ori preţul. De ce? Pentru că aţi consumat, fără să vreţi, energie electrică şi gaze naturale pe datorie. Aici ne-au adus băieţii nu prea deştepţi din Guvernul PSD-PNL-UDMR: pe factură să vedem una, dar, în realitate, preţul să fie triplu! Aşa funcţionează o SCHEMĂ!”, afirmă parlamentarii USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.