Când și cum se poartă cravata, potrivit specialiștilor. Cravata este considerat ca fiind accesoriul masculin suprem. De cele mai multe ori, bărbații sunt în dubiu, neștiind când trebuie să poarte cravata și când nu, scrie ego.ro 

Există totuși un ghid întocmit de specialiști, pentru ca problema să fie rezolvată mai rapid. Iată când și cum se poartă cravata.

Când și cum se poartă cravata

Ei bine, în ghidul de mai jos puteți afla când trebuie să renunțați la ceea ce este considerat accesoriul masculin suprem- cravata.

De ce este bine să renunțați la cravată

Cravata este accesoriul care te face mai sexy, mai încrezător și îndrăzneț. De aceea, sunt mulți bărbați care aleg să o poarte, mai ales dacă merg la un eveniment, cum ar fi nuntă sau botez.

Sursa: ego.ro

De asemenea, există bărbați care aleg să nu poarte cravată, pentru a se simți mai confortabil. Există totuși situații în care cravata nu trebuie să lipsească de la costum.

Citiți și Cele mai scumpe și mai rare pietre prețioase din lume

Când să purtați și când să nu purtați cravată

La locul de muncă

În cazul în care lucrați într-un loc unde e necesar costumul și cravata și asta poartă și colegii dumneavoastră, nu e recomandat să renunțați la ea.

Trebuie precizat că, într-un mediu profesionist, cu un cod vestimentar care nu încurajează auto-exprimarea, lipsa cravatei ar fi vazută ca rebeliune.

Nunti și Botezuri

Aici depinde de situație. Dacă va fi un eveniment mai formal, într-un restaurant fancy cu mulți invitați, cu siguranță trebuie să purtați costum și cravată, pentru a arăta respect.

Interviuri pentru locuri de muncă

  • Dacă sunteți la un interviu pentru un loc de muncă corporatist, trebuie să purtați o cravată și un costum bine croit.
  • Dacă sunteți la interviu pentru un loc de muncă care nu necesită o cravată, cum ar fi jurnalist ori publicist, purtați o cămașă lejeră.

Evenimente cu covor roșu

Acestea sunt oportunități perfecte pentru a merge fără cravată. Acestea sunt tipul de evenimente în care bărbaților le este permis să nu poarte cravată.

Ce puteți purta în loc de cravată

Există mai multe variante pentru a acoperi gâtul:o eșarfă sau chiar o bandană în jurul gâtului o să înlocuiască tradiționalul accesoriu de care încercăm să te dezvățăm.

Cu ce puteți acoperi capul

Variante de pălării recomandate de specialist

„Fedora- O poţi folosi pentru a adăuga rafinament unei ţinute formale, adoptată şi pe parcursul lunilor reci. Va arata superb cu un pardesiu lung cafeniu și un costum de culoarea cărbunelui.

Pălărie Fedora

Pălăria Pork Pie- Această pălărie arata cel mai bine asociată cu croieli subţiri și piese mai elegante. Cu asta în minte, de ce nu încercați o pălărie pork pie în nuanţa sezonului toamnă iarnă.

Pork Pie

De asemenea, un portocaliu ars, asortată cu un costum bine tăiat în culoarea de sticlă verde, finalizând cu șosete viu colorate şi pantofi de golf? Aspectul ideal pentru orice dandy modern, în toamna acestui an.

Basca- O băscuță plată din lână gri texturată merge perfect cu un costum la două rânduri și un palton lung.

Bască

Termină aspectul cu pantofi simpli, o cravată îngustă și mănuși din piele neagra. Această pălărie se poate purta şi cu un sacou matlasat /cerat, pantaloni de catifea subțire și cizme Wellington”, explică designerul vestimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.