Veneția, așa cum se știe în întreaga lume, este orașul poveștilor de iubire. Acesta este construit pe 118 insule mici, care sunt legate într ele cu ajutorul a peste 400 de poduri, dintre care doar 3 traversează canalul principal.

În orice peioadă a anului putem vizita Veneția, un oraș de o frumusețe aparte, cu iz boem care împletește cu rafinament, povești de iubire spuse la orice colț, de arhitecturile deosebite ale clădirilor istorice.

Înregul oraș este un adevărat muzeul în aer liber, alcătuit din palate, clădiri istorice, muzee și biserici, cu aleile care duc chiar în inima Veneției, Piața San Marco.

Supranumit orașul îndrăgostiților, Veneția este locul perfect pentru declarațiile de iubire.

Principala atracție a frumosului oraș, sunt plimbările cu gondola, acestea fiind preferate de toți turiștii și bibelourile din cristal, confecționate manual.

Peste Veneția și-au pus amprenta artiști celebrii, care au marcat epoca renascentistă, ducând la apogeu arta, în orașul iubirii.

Cele mai importante locuri de vizitat sunt Piața San Marco, Biserica San Marco (Basilica), Palatul Dogilor, Podul Rialto, Galleria del’Accademia. Aici se strâng numeroși turiști, iar arhitectura impunătoare a clădirilor îți taie respirația, prin grandoarea sa.

Despre Veneția pot spune că este și orașul artei, locul unde pictorii își găsesc inspirația în peisagistica străduțelor venețiene și vezi la tot pasul oameni talentați care crează adevărate opere de artă, chiar sub privirile fascinate ale trecătorilor.

Plimbâdu-te pe aleile pietonale, îți ies în cale restaurantele cu specific italinesc, dar și din toate colțurile lumii, iar autenticitatea orașului își pune amprenta inclusiv în aceste localuri.

Cannoli este desertul pe care nu ai cum să-l ratezi ori de câte ori vizitezi Veneția.

Străduțele pavate cu piatră cubică, luminate cu felinare lucrate din fier forjat și jardinierele cu flori care îmbracă balustradele balcoanelor, oferă o notă de eleganță și rafinament, scrisă cu romantism pe filele de istorie ale Veneției.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.