Iarna e frig, afară e înnorat, iar când te trezești dimineața la 6 este încă întuneric afară! Studiile științifice ne arată că putem depăși depresia de iarnă dacă ne decorăm casa cu plante. Prahova Liberă îți prezintă plante care te ajută să depășești depresia de iarnă.

Plantele sunt bune pentru minte și corp

Cum pot să te facă să te simți mai bine iarna? Ei bine, acestea purifică aerul rămas în interior, astfel încât să poți respira mai ușor. Dar efectele lor nu se termină acolo. Oamenii de știință spun că prezența plantelor în casă poate îmbunătăți semnificativ starea de spirit, poate reduce stresul, îmbunătățește starea de concentrare, inclusiv simptomele ADHD, și chiar ameliorează durerile.

Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă
Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă

Puterile ascunse ale limbii soacrei

Nu te speria, nu este vorba de soacra ta și nu trebuie să stai mereu în jurul ei ca iarna să-ți fie bine. Este vorba de planta Sansevieria trifasciata, numită popular și limba soacrei. Această plantă este potrivită pentru cei are nu vor mari bătăi de vap cu îngrijirea. Se adaptează cu bine la temperaturi cuprinse între 4 și 27 de grade, are nevoie de lumină indirectă și de puțină apă la odată la câteva săptămâni.

Cât despre abilitățile de a curăța toxinele din aer, limba soacrei se află printre primele cinci recomandate în acest sens. Dar, știai că limba soacrei mai are o super-putere? În timp ce majoritatea plantelor nu eliberează oxigen pe timpul nopţii, acesta o face. De aceea, un aer mai curat te ajută să dormi mai bine. Şi n-ar fi rău să ai câte una pe fiecare noptieră.

Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă
Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă

Lanţul inimilor

Ceropegia Woodii este numită popular Lanţul inimilor şi este o altă opţiune pentru plantele de interior. Este o plantă cu un aspect interesant, cu frunze în formă de inimoare, care absorb ozonul din încăpere. Rezistă la temperaturi de 4 grade Celsius, dar trebuie să ai grijă să nu o uzi prea mult.

Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă
Plante care te ajută să depășești depresia de iarnă

Menta

Cu siguranţă că nu te-ai gânditcă menta îţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Cercetările efectuate de neurologi au arătat că aroma de mentă creşte starea de spirit, memoria și conștientizarea mentală. Este uşor de cresut în interior, dar trebuie să ai grijă ca solul să fie umed. În plus, o frunză de  mentă proaspătă este binevenită în cana cu ciocolată sau într-un pahar de cocktail.

Citiți și Lacul Hillier și sursa culorii sale, roz aprins

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.