Amenajarea unei grădini presupune, dincolo de arhitectură și design, și o atenție deosebită acordată peisagisticii. Pentru a obține un aspect cât mai frumos al grădinii, unul dintre modurile prin care o poți amenaja este cel al plantării de flori.

Florile îți oferă o priveliște deosebită și conferă grădinilor personalitate, iar în plus unele dintre acestea reușesc chiar să te bucure și din punct de vedere olfactiv. Află care sunt florile cu miros puternic pe care le poți alege pentru grădina ta și care este aportul acestora în ceea ce privește aspectul final al acesteia.

Frezia sau floarea misterului

 

O floare cu o paletă cromatică bogată, frezia este floarea perfectă pentru grădina ta deoarece conferă culoare în verdele specific al acesteia. Freziile se recunosc cu ușurință datorită aspectului și florilor care arată ca un spic, iar nuanțele în care se găsesc acestea variază de la alb, galben, portocaliu, roșu, violet și chiar albastru. Ar trebui să știi despre frezie că aceasta poate fi plantată atât la interior, cât și la exterior, însă  că s-ar putea să aibă nevoie de puțină atenție, mai ales în timpul sezonului rece.

Citiți și Ce plante aflate în casă îți pot vindeca depresia de iarnă

Frezia este de asemenea recunoscută pentru faptul că are un miros suav, cu un aer elegant, care va conferi personalitate grădinii tale. Ca un parfum de lux, mirosul freziilor umple întreaga grădină cu note senzuale, misterioase, care cu siguranță te vor cuceri.

Liliac sau floarea primăverii

 

Liliacul este excelent dacă vrei să te bucuri de o grădină parfumată și estetică. Oricine știe faptul că primăvara este grevată de simbolul liliacului, fiind una dintre cele mai frumoase, dar și cele mai parfumate flori. Cu o aromă dulce, inconfundabilă, liliacul îți oferă posibilitatea de a-ți crea un adevărat sanctuar al relaxării. De aceea, poți planta liliac mai ales în zonele speciale de relaxare, cum ar fi zona teraselor, lângă mobilierul de grădină sau zona aleilor, pentru a te bucura în permanență de mirosul excepțional.

Nuanțele liliacului ajută de asemenea la obținerea unui aspect estetic deosebit, deoarece și acestea variază de la alb la roz sau mov, nuanțele de violet fiind cele mai comune și cunoscute.


Lavanda sau aurul mov

 

Lavanda a devenit din ce în ce mai cunoscută și iubită în prezent grație mirosului său excepțional, dar și mirosului deosebit, cu adevărat inconfundabil. Deși multe persoane cred că pentru lavandă ai nevoie de câmpuri întinse pentru cultivare, în realitate poți planta lavandă chiar în grădina ta. Tot ce trebuie să faci însă este să ai în vedere condițiile de care are nevoie lavanda pentru a crește armonios, astfel încât să te poți bucura în voie de nesfârșitele întinderi de culoare mov.

Acestea sunt trei dintre cele mai parfumate tipuri de flori de care te poți bucura și tu în grădina ta. Dacă ai condițiile potrivite plantării și îngrijirii, poți alege oricare dintre aceste flori pentru a-ți transforma grădina într-o oază de frumusețe și naturalețe, cu arome deosebite, demne de o veritabilă parfumerie a naturii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.