Sibiul are unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume, conform listei publicate de site-ul internațional de turism, Big 7 Travel, pentru anul 2022.

Cele mai bune 50 de târguri de Crăciun din acest an au fost alese în funcție de mai mulți factori, inclusiv, dar fără a se limita la, popularitatea rețelelor sociale, varietatea vânzătorilor, mâncarea, divertismentul, tradițiile locale, numărul de vizitatori, sugestiile scriitorilor Big 7 Travel și premiile anterioare.

Portalul de turism Big 7 Travel este unul global, citat inclusiv în reviste precum Forbes.

Târgul de Crăciun din Sibiu, care a fost deja deschis și își așteaptă vizitatorii până la începutul lui ianuarie 2023, a fost desemnat al 10-lea cel mai bun eveniment de acest gen din lume.

„Cel mai magic târg de Crăciun din România nu are loc în București, ci la 4,5 ore distanță spre nord, pe străzile pietruite din Sibiu. În marea piață, peste 100 de tarabe vor vinde decorațiuni festive, jucării pentru copii și ceramică locală, precum și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. În acest an, vor exista o roată mare, un carusel și o grotă a lui Moș Crăciun. Vinul fiert, turta dulce și castanele prăjite sunt toate în meniu, dar păstrați loc pentru specialități locale precum Kürtőskalács (prăjituri la proțap) și cozonac (pâine dulce)”, este descrierea portalului de turism.

Acesta estimează că peste 400.000 de participanți vizitează târgul de Crăciun de la Sibiu, în timp ce popularitatea pe TikTok se ridică la 773.900 de afișări.

Târgul Winter Wonders din Bruxelles, Belgia, se află în fruntea listei din 2022, urmat de Gendarmenmarkt din Berlin, Germania și Christkindlmarket de inspirație bavareză din Chicago, SUA.

Vă invităm să citiți și Motivele pentru care Salina Slănic nu trebuie să lipsească din programul tău de călătorii și locuri de vizitat

Top 10 este completat de Piața de Crăciun din Birmingham Frankfurt (Birmingham, Marea Britanie), Satul de Crăciun Palatul Belvedere (Viena, Austria), Piața de Crăciun din Cracovia (Dresda, Germania), Piața de Crăciun din Cracovia (Cracovia, Polonia), Piața de Crăciun Continentală Galway (Galway, Irlanda), Zagreb Advent (Zagreb, Croația) și Târgul de Crăciun din Sibiu (Sibiu, România).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.